Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Denisa ģenerālmēģinājums

No 8. līdz 10. decembrim starptautisko sacensību Latvia Trophy ietvaros notiks arī Latvijas čempionāts daiļslidošanā, kurā solījis piedalīties mūsu labākais sportists Deniss Vasiļjevs. Šis daugavpilietim būs ģenerālmēģinājums pirms janvārī netālajā Kauņā paredzētajām Eiropas meistarsacīkstēm. Par gaidāmajām sacensībām stāsta Latvijas Slidošanas asociācijas prezidente Marika Nugumanova.

Augošs skaits. Latvia Trophy pieteikušies vairāk nekā 100 sportistu no vairāk nekā desmit valstīm. Pērn sacensības notika pirmoreiz un jau ir skaidrs, ka šogad dalībnieku skaits būs augstāks. Lai rīkotu Latvijas čempionātu, nepieciešami attiecīgas kategorijas tiesneši, tomēr šeit uz vietas pilnu brigādi nokomplektēt nevaram, tāpēc taisām starptautiskus mačus, lai pie mums brauc ārzemju tiesneši. Šādas sacensības gluži vienkārši ir arī interesantākas, jo vietējie sportisti iegūst lielāku konkurenci. Savulaik bija ideja, ka nacionālie čempionāti Baltijai jārīko kopā, bet neizdevās vienoties ar igauņiem.

Pēc vienpadsmitā titula. 2022. gada Eiropas čempionāta bronzas ieguvējs Deniss Vasiļjevs, kurš ikdienā trenējas un dzīvo Šveicē, allaž vēlas piedalīties Latvijas čempionātā – viņš piecas reizes par valsts čempionu kļuva junioru vecumā un nu ir arī pieckārtējs Latvijas čempions pieaugušo grupā. Šogad Deniss ieradīsies jau pāris dienu agrāk un lūdzis mums nodrošināt treniņu iespējas.

Galvenais starts kaimiņos. Šīs sezonas pirmajos divos startos Deniss pieļāva ļoti daudz kļūdu un sasniedza, maigi sakot, pieticīgus rezultātus, tomēr arī pērn viņam sezonas sākums nebija izcils. Galvenais starts Denisam būs Eiropas čempionātā, kas no 8. līdz 14. janvārim risināsies Kauņā – vien 200 kilometru no dzimtās Daugavpils. Pērn Somijas pilsētā Espo bija ļoti dārgas biļetes un tribīnes palika pustukšas, Kauņā tās manā uztverē ir pat ļoti lētas. Cik esmu dzirdējusi, no Latvijas taisās braukt daudz līdzjutēju.

Adoptētais ukrainis. Pateicoties Denisa rezultātiem, vīru konkurencē Latviju Eiropas čempionātā varēs pārstāvēt divi sportisti un otrs, visticamāk, būs 18 gadu vecais Fedirs Kuļišs, kuru esam "adoptējuši". Viņš kara sākumā atbrauca no Ukrainas – šajā valstī nebija pirmais numurs un nacionālajai federācijai neinteresēja. Pirmo gadu ar mūsu un Starptautiskās Slidošanas savienības atbalstu Fedirs šeit trenējās kā Ukrainas sportists, bet tagad izdomāja, ka paliks mūsu valstī, un jau startē zem Latvijas karoga.

Aug jaunā paaudze. Dāmu sacensībās Eiropas čempionātā, visticamāk, piedalīsies Sofija Stepčenko. Latvijas daiļslidotāji nākamā gada sākumā Dienvidkorejā startēs arī jaunatnes olimpiskajās spēlēs, kur uz ledus kāps mūsu labākā juniore Nikola Fomčenkova un Kirils Korkačs. Iepriekšējos gados Latviju starptautiskajās sacensībās pārstāvēja arī Aurēlijas Ipolito un Lūka Rasela duets, bet viņi vairs netrenējas un šobrīd deju pāru mums nav.


Latvia Trophy daiļslidošanā
Volvo sporta centrs
8. decembris, īsā programma

15:05 juniores
17:50 sievietes
19:30 vīrieši
20:45 juniori

9. decembris, izvēles programma
12:10 juniores
15:10 sievietes
17:40 vīrieši
19:05 juniori


Rakstu lasiet arī žurnāla Sporta Avīze decembra numurā! Žurnāla saturu gan drukātā, gan digitālā formātā iespējams abonēt mūsu jaunajā mājaslapā ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlme pēc piedzīvojuma

Kaut arī visi viņi pat nav bijuši Porto pilsētā, ducis Latvijas spēlētāju šosezon veidoja vēsturē pirmās Portugāles hokeja komandas Porto kodolu, sacenšoties Spānijas čempionātā. Šis piedzīvojums a...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā