Sastāvdaļas: 4 tējkarotes augu eļļas, 800 g saldo kartupeļu jeb batāšu, 2 tējkarotes etiķa, 1 tējkarote ar kaudzi sāls, pustējkarote maltu melno piparu.
1. Batātes sagriež plānās 3-4 mm ripās. Tās liek lielā bļodā, apslaka ar etiķi un 2 tējkarotēm eļļas, pārkaisa ar sāli un pipariem un ar rokām samaisa.
2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 210 grādiem un novieto plauktu restes krāsns augšējā un apakšējā trešdaļā. Divas plātis ieeļļo ar atlikušo eļļu.
3. Batātes liek uz plātīm vienā kārtā un cep, palaikam plātis pagriežot, lai čipsi izcepas vienmērīgi. Tie ir gatavi apmēram pēc 25 minūtēm, kad apbrūnējuši un ar kraukšķīgām maliņām.