Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Svētdiena, 29. decembris
Solveiga, Ilgona

Rabarberi. Rozmarīns. Karamele

Kā garšo rabarberu plātsmaize, zina katrs, bet vai esat baudījuši rabarberus kopā ar sāļo karameli? Vai zināt, kā garšo sarkanvīnā un rozmarīnā karamelizēti rabarberi? Vai esat tajos marinējuši vistu? Šādas idejas piedāvā jaunā restorāna Terra šefpavārs Mārtiņš Poltiņņikovs. Nupat maija beigās Blaumaņielas restorāns Terra spēris jaunu soli, ārpus Rīgas centra atverot vēl vienu pusdienošanas vietu - Skanstes ielas apkaimē (Skanstes ielā 54a).

Tā kā patlaban dārzos rabarberi saauguši lielāki par upeņu krūmiem un tos jāpaspēj saēsties līdz Jāņiem, šoreiz Mārtiņš Poltiņņikovs iesaka rabarberus likt lietā jaunos, interesantos veidos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Rabarberos marinēta vistas fileja ar jaunajiem kar

Sastāvdaļas 1 porcijai: 1 vistas fileja, 2 jaunie kartupeļi, dilles pēc garšas, 150 g sviesta; marinādei: 15 g piparu, 20 g sāls, 60 ml olīveļļas, 2 šalotes sīpoli (var ņemt arī parastos sarkanos), 1 zariņš timiāna, 350 g rabarberu, 1 ēd. k. citrona sulas, neliels gabaliņš (pusīkšķa garumā) ingvera saknes, 75 g cukura, 50 ml brendija, 2 lauru lapas

1. Vistas fileju liek bļodā vai traukā, kurā varēs ieliet marinādi.
2. Gatavo marinādi. Rabarberus nomazgā, nomizo un sagriež mazos kubiņos.
3. Sīpolus nomizo un sakapā, ingvera sakni nomizo un sarīvē uz rīvītes. Liek viegli uzkarsētā pannā ar taukvielām. Viegli izsilda, pievieno sāli, piparus, lauru lapas, timiānu, smaržīgos piparus.
3. Marinādes sastāvdaļām pievieno sagrieztus rabarberus, cukuru, brendiju un maisot rabarberus karamelizē. Kad rabarberi kļuvuši mīksti, pievieno citrona sulu un nedaudz ūdens. Marinādi pārlej vistas filejai un ļauj tai iemarinēties 15-20 minūtes.
4. Tikmēr sagatavo kartupeļus - nomazgā, viegli paberzējot, atstāj ar jauno miziņu. Liek katlā un vāra, līdz gatavi, pievieno sāli.
5. Pannā ielej eļļu un uzkarsē līdz cepšanas temperatūrai, liek iemarinēto vistas fileju un apcep no abām pusēm, pēc tam liek cepešpannā un pārlej ar atlikušo marinādi, cep sakarsētā krāsnī 180 grādu temperatūrā 10-15 minūtes, līdz gaļa gatava.
6. Tikmēr pannā izkausē nedaudz sviesta un liek apbrūnināties kartupeļus. Kad kartupeļi apcepti, pārkaisa ar dillēm.
7. Vistu izņem no krāsns un liek uz šķīvja, klāt servē kartupeļus.

Lapu salāti ar rabarberiem, krāsnī ceptu bieti un

Sastāvdaļas: 650 g lapu salātu, 1 zariņš rozmarīna, 20 g cukura, 50 ml sarkanvīna, 1 biete, sauja zemeņu, sāls, neliela sauja dažādu sēklu, pipari, 50 ml olīveļļas, 40 g kamambēra siera, 200 g rabarberu
1. Lapu salātus nomazgā un nosusina.
2. Bieti nomazgā, nemizo, ierīvē ar sāli, pipariem un olīveļļu.
3. Bieti ietin folijā un cep 180 grādos 35-50 minūtes - gatavību pārbauda, iedurot koka irbulīti. Gatavo bieti nomizo un sagriež 1-3 cm kubiņos.
4. Rabarberus nomazgā, nomizo un sagriež 8-10 cm garās strēmelītēs.
5. Sarkanvīnu izkarsē uz pannas, pievieno cukuru un rozmarīnu, liek tajā rabarberu strēmelītes un visu karamelizē.
6. Lapas saplūkā un kārto uz šķīvja, pāri liek sagrieztas bietes, svaigas zemenes, daiviņās sagrieztu sieru un pa virsu karamelizētus rabarberus.
7. Salātus pārlej ar atlikušo rabarberu šķidrumu un pārkaisa ar apgrauzdētām sēkliņām.

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas 6-8 gabaliņiem: mīklai: 250 g miltu, 125 g sviesta, 60 g pūdercukura, 1 ola; karamelei: 300 ml saldā krējuma, 50 g sviesta, 100 g cukura, 2 g sāls, 600 g rabarberu
1. Vispirms gatavo mīklu. Bļodā ieber miltus un ar pirkstiem ieplucina sviestu, līdz maisījums atgādina smalkas maizes drupatas.
2. Iemaisa pūdercukuru un pievieno veselu olu.
3. Veido mīkstu, vijīgu mīklu, ietin plēvē un noliek vēsumā uz 30 minūtēm.
4. Mīklu izveltnē uz galda, kas apkaisīts ar miltiem, un klāj kūkas veidnē. Lai mīkla nepaceltos un neuzpūstos, to pārklāj ar foliju un virsū uzber kafijas pupiņas.
5. Pamatni cep iepriekš sakarsētā krāsnī 200 grādu temperatūrā 10 minūtes. Tad izņem foliju ar pupiņām un cep vēl 5 minūtes, samazinot temperatūru līdz 180 grādiem.
6. Gatavo sāļo karameli. Katlā ieber cukuru un izkausē, līdz tas kļūst brūns. 7. Pievieno saldo krējumu, sviestu un sāli. Vāra, kamēr karamele kļūst krēmīga.
8. Rabarberus nomazgā, nomizo un sagriež 1-2 cm mazos kubiņos. 9. Liek bļodā, nedaudz apkaisa ar cukuru un kanēli, ļaujot pastāvēt 5-10 minūtes. 10. Rabarberus kārto uz iepriekš izceptās pamatnes un liek atkal krāsnī uz 15-20 minūtēm 180 grādos.
11. Kad tarte ir izcepusies, vieglā kārtiņā pārklāj ar sāļo karameli un ļauj 10 minūtes ievilkties. Tad ņem ārā no formas un griež porciju gabalos. Var pasniegt ar saldējumu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?