Sastāvdaļas: 350 g svaigu melleņu, 120 g baltā cukura, 2 ēd. kar. + 180 g miltu, 1-2 ēd. kar. citrona sulas, 120 g auzu pārslu, 120 g brūnā cukura, pustējkarote vaniļas ekstrakta, sāls, 100 g mīksta sviesta, saldējums.
1. Mellenes saberž ar balto cukuru, 2 ēd. kar. miltu, citrona sulu, šķipsnu sāls. Masu liek ar sviestu ieziestā cepamtraukā.
2. Bļodā sajauc 180 g miltu, auzu pārslas, brūno cukuru, vaniļu un pustējkaroti sāls. Pievieno mīksto sviestu un ar pirkstiem visu saberž rupjās drumstalās.
3. Drumstalas pārber melleņu masai, cepamtrauku liek 190° cepeškrāsnī un cep 25-35 minūtes. Pasniedz siltu kopā ar saldējuma bumbu.