Tās ir veselīgas un kaitīgas vienlaikus, saka gastroenterologs Anatolijs Danilāns. Svaigi spiestas sulas kļūst kaitīgas, ja cilvēks sāk «spiest uz sulu dzeršanu», ja aizraujas ar sulu kūrēm, tad ķermenis cieš no vienpusīga «ēdiena». Dietoloģe Lolita Neimane svaigi spiestas sulas savā uzturā lieto reti un arī citiem iesaka labāk dārzeni vai augli nograuzt, nekā izspiest no tā sulu, jo biezumos, kas paliek pāri pēc izspiešanas, ir liels labums - tas ir šķiedrvielu avots. Sulās šķiedrvielu nav, vienisprātis aptaujātie veselības eksperti.
Viena no populārākajām svaigi spiestajām sulām ir burkānu. Burkāns ir bagāts A vitamīna avots. Tajā ir arī K, E, D, C, un B vitamīni. «Ja izvēlamies burkānus spiest, nevis grauzt, tad ieteicams būtu apēst arī biezumus, kas paliek pāri pēc sulas izspiešanas,» iesaka eksperti. Tomēr, ja ar burkāniem gribam uzņemt beta karotīnu, tad daudz vērtīgāk ir, ja dārzeņus nevis graužam vai spiežam, bet apcepam, tad organisms labāk uzsūc šīs labās vielas, iesaka uztura zinātnieks Viesturs Rozenbergs.