Rūpēties par savas sirds veselību nozīmē pietiekami daudz kustēties un būt svaigā gaisā, mazāk stresot, kā arī ēst veselīgu pārtiku. Sirdij tīkamāko pārtikas produktu sarakstā veselības speciālisti iekļauj treknās jūras zivis (reņģes, siļķes, lašus, butes, skumbrijas u. c.), kas stiprina sirdi un asinsvadus, samazina holesterīna līmeni asinīs un regulē svaru. Tāpat sirdij īpaši «garšo» olīveļļa, zaļie lapu salāti, loki un dīgsti, kas ir bagāts antioksidantu avots, tomāti, kas cīnās ar brīvajiem radikāļiem, Latvijas meža un dārza ogas, kas regulē vielmaiņas procesus, arī kefīrs un paniņas, rupjmaize, vājpiena biezpiens, grūbas un ķirbju sēklas.
Avots: Slimību profilakses un kontroles centrs