Par daudz sāls uzturā - tas veselībai nenāk par labu. Lai samazinātu sāls patēriņu, to ēdienam pakāpeniski var pievienot arvien mazāk, tā vietā izmantojot svaigas un kaltētas garšvielas, garšaugus, ķiplokus, sīpolus, skābās sulas. Pieradums pie sālīta ēdiena pamazām izzudīs. Ja nepieciešams, sāli labāk uzkaisīt jau gatavam ēdienam, bet nekad pirms pagaršošanas. Tāpat vēlams pievērst uzmanību sāls saturam pārtikas produktu marķējumā - produktus, kas satur daudz sāls (pusfabrikāti, desas, cīsiņi, konservi, sālīta un kūpināta gaļa un zivis, sausās zupas, buljona kubiņi u. c.), ēdiet reti un mazos daudzumos. Toties vairāk uzturā var iekļaut svaigus dārzeņus, augļus.
Avots: www.vm.gov.lv.