Sastāvdaļas: 2 sarkanie sīpoli, ap 25 vidēja izmēra sparģeļi, 4 ēdamkarotes olīveļļas, sāls, malti melnie pipari, pustējkarote cukura, 1 ēdamkarote balzametiķa.
1. Sīpolus nomizo, sagriež pabiezās šķēlēs, bļodā viegli samaisa ar pusi eļļas, pustējkaroti sāls un 1/4 tējkaroti piparu. Sparģeļus citā bļodā samaisa ar tādu pašu daudzumu eļļas, sāls un piparu.
2. Uz karsta grila restēm liek sparģeļus uz zem vāka grilē 2-3 minūtes, tad apgriež un zem vāka grilē vēl pāris minūšu. Līdzīgi grilē arī sīpolus, taču apmēram 15 minūšu, palaikam apgrozot.
3. Sparģeļus sagriež gabalos un bļodā labi samaisa ar sīpoliem, cukuru un balzamiko. Pasniedz siltus.