Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Britiem nepieciešami programmētāji, nevis programmu lietotāji

Par kārtējo plānoto reformu izglītības jomā paziņojis Lielbritānijas izglītības ministrs Maikls Govs (Michael Gove), vēsta portāls E-klase.lv

Viņš vēlas pilnībā pārkārtot informācijas tehnoloģiju mācīšanas sistēmu, jo pašlaik tā radot tikai jau esošo produktu lietotājus, nevis jaunu radītājus, un bērniem šī sistēma šķietot absolūti garlaicīga, vēsta ziņu aģentūra AFP.

"Tā vietā, lai bērni garlaikotos, kad tikpat garlaikoti skolotāji māca viņiem kā apieties ar Word vai Excel programmām, mums jāpanāk, lai 11 gadus vecs skolēns jau prastu izstrādāt vienkāršu divdimensiju animāciju. Bet līdz 16 gadu vecumam viņam jau būtu jāizprot formālā loģika, ko tagad māca tikai augstskolās, un jāspēj, piemēram, saprogrammēt vienkāršu sīkrīku jeb aplikāciju savam viedtālrunim," savu vīziju izklāstījis ministrs. Viņš paziņojis, ka tiekot gatavoti attiecīgi likumprojekti un rīkojumi, raisot cerību, ka ar jauno mācību gadu britu skolēniem IT stundas noritēs jau pēc pavisam cita mācību plāna.

AFP atgādina, ka vēl pērn kompānijas Google vadītājs Ēriks Šmidts (Eric Schmidt) kādā intervijā izteicās, ka Lielbritānija, kas var lepoties ar tādiem datorzinātnes pionieriem kā Alans Tjūrings (Alan Turing), kurš Otrā pasaules kara gados uzlauza šķietami neuzlaužamo vācu šifrēšanas mašīnas Enigma kodu, zaudējusi savas priekšrocības tikai tādēļ, ka tās skolās vairs nemāca programmēšanu. Lielbritānijas izglītības ministrs, šķiet, šo aizrādījumu ņēmis vērā, pērn par vienu no saviem padomniekiem ieceļot pazīstamo datorspēļu speciālistu Īenu Livingstonu (Ian Livingstone). Nav šaubu, ka tieši viņš ir jaunās mācību programmas galvenais autors. "Pašlaik bērnus māca izmantot aplikācijas, nevis pašiem tās radīt. Viņi kļūst par jau esošo tehnoloģiju vergiem," diezgan asi izteicies Ī. Livingstons.

Lielākā daļa speciālistu gaidāmās izmaiņas novērtējuši atzinīgi, taču izteikuši šaubas, vai tās iespējams realizēt tik īsā laikā. "Augstas klases pedagogu, kas spētu mācīt programmēšanu, valstī ir tik cik viņu ir, un visām skolām noteikti nepietiks," uz galveno problēmu norādījis kāds ierēdnis, kurš vēlējies palikt anonīms, lai neizsauktu ministra dusmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi