Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Turcijas prezidents apsūdzējis Rietumus divkosībā

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans apsūdzējis Rietumus divkosīgā reakcijā uz slaktiņu žurnāla Charlie Hebdo redakcijā un paziņojis, ka Izraēlas premjerministram Benjaminam Netanjahu neesot bijis ko darīt Parīzē notikušajā piemiņas mītiņā.

Tiekoties ar palestīniešu pašpārvaldes prezidentu Mahmudu Abasu, Erdogans asi kritizēja Netanjahu par ierašanos Parīzē.

"Kā cilvēks, kas Gazā ar valsts terorismu nogalinājis 25 000 cilvēku, var māt ar roku Parīzē, kā cilvēki ar sajūsmu var gaidīt, ka viņš to darīs?" retoriski vaicāja Turcijas prezidents.

"Jums vispirms jāsniedz atskaite par bērniem un sievietēm, ko esat nogalinājis," neklātienē vēršoties pie Izraēlas premjera, uzsvēra Erdogans.

Arī Abass piedalījās svētdien notikušajā Francijas nacionālās vienotības demonstrācijā Parīzē, un viņi abi ar Netanjahu soļoja kolonnas galvgalī katrs savā pusē netālu no Francijas prezidenta Fransuā Olanda.

Tikmēr pats Erdogans šajā demonstrācijā nepiedalījās, un Turciju Parīzē pārstāvēja premjerministrs Ahmets Davutoglu.

"Rietumu divkosība ir acīmredzama. Mēs, kā musulmaņi, nekad neesam piedalījušies terorisma slaktiņos. Aiz tiem stāv rasisms, naida runa un islamafobija," norādīja Erdogans. "Lūdzu to valstu administrācijām, kur uzbrūk mūsu mošejām, spert nepieciešamos soļus."

"Ar islāma pasauli tiek spēlētas spēles, mums to jāapzinās," piebilda Turcijas premjers.

Tikmēr Davutoglu, kas pēc Parīzes devies uz Berlīni, noliedzis Turcijas atbildību par to, ka tā ļāvusi caur savu teritoriju uz Sīriju doties Hajatai Bumedinei, kas ir dzīvesbiedre vienam no Francijas policijas pagājušajā nedēļā likvidētajiem islāmistu teroristiem.

Tā vietā Turcijas premjers atbildību uzvēla Francijas varasiestādēm, kas nav pietiekami uzmanījušas jau iepriekš sodītos ekstrēmistus.

"Šo slaktiņu paveica Francijas pilsoņi, bet jāmaksā ir musulmaņiem. Tas ir ļoti zīmīgi. (..) Vai viņu izlūkdienesti neseko tiem, kas iznāk no cietuma?" retoriski vaicāja Davutoglu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits