Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Talibi ieņem desmito provinces galvaspilsētu

Islāmistu kustības Taliban kaujiniekiem vakar izdevās ieņemt stratēģiski svarīgo Gaznī pilsētu, kas ir jau desmitā provinces galvaspilsēta, kas nonākusi talibu kontrolē mazāk nekā nedēļas laikā, ziņo BBC.

Gaznī atrodas uz lielceļa starp Kabulu un Kandahāru, kas savieno talibu kontrolētās provinces dienvidos ar galvaspilsētu. Kabula atrodas ap 130 kilometru attālumā no Gaznī, un ir bažas, ka talibi varētu ieņemt Kabulu ātrāk, nekā līdz šim prognozēts, vēsta AlJazeera.com.

Talibi savā kontrolē jau ir pārņēmuši gandrīz trešdaļu no 34 provinču galvaspilsētām. Kopš starptautiskās koalīcijas spēki pameta Afganistānu pēc gandrīz 20 gadus ilgušās klātbūtnes, gandrīz katru dienu talibi ir no valdības spēkiem atkarojuši jaunas teritorijas. Trešdien turpinājās kaujas Kandahārā, kur talibi ziņoja par pilsētas cietuma ieņemšanu. Helmandas provincē valsts dienvidos talibu kaujinieki savā kontrolē pārņēma policijas galveno mītni provinces galvaspilsētā Laškargāhā

ANO aprēķini liecina, ka pagājušā mēneša laikā karadarbībā Afganistānā dzīvību zaudēja vismaz tūkstotis civiliedzīvotāju. Gandrīz 400 tūkstoši devušies bēgļu gaitās, daudzi no viņiem – uz Kabulu.

Mediji vēsta, ka Katarā notiekošajās sarunās Afganistānas valdība piedāvājusi varas dalīšanu ar talibiem, ja viņi pārtrauks vardarbību. Savukārt valsts prezidents Ašrafs Gani Mazārešarīfā ticies ar vietējiem kaujinieku līderiem, kuri cīnās pret talibiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits