Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Uz Ukrainu helikopteru aizdzinušais nošauts Spānijā

Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņojis, ka Kremlim neesot nekādas informācijas par bijušā Krievijas kara lidotāja, uz Ukrainas teritoriju kopā ar helikopteru dezertējušā Maksima Kuzminova nošaušanu Spānijā, vēsta Interfax.

Savukārt Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta direktors Sergejs Nariškins paziņojis: "Krievijā pieņemts: par mirušajiem tikai labu vai neko. Šis nodevējs un noziedznieks kļuva par morālo līķi jau brīdī, kad plānoja savu netīro un briesmīgo noziegumu," citē RIA Novosti.

Spāņu un krievu mediji šonedēļ vēsta, ka M. Kuzminova līķis tika atrasts Viljahojosas pilsētā Vidusjūras piekrastē pagājušajā otrdienā. Viņš esot nogalināts ar 12 šāvieniem, ziņo The Guardian.

Spānijas ziņu aģentūra EFE vēsta, ka M. Kuzminovs dzīvojis Spānijā ar Ukrainas pasi, kurā viņam bijis cits vārds un uzvārds. Ukrainas Militārās izlūkošanas dienests arī apliecinājis, ka M. Kuzminovs Spānijā ir miris. Spāņu laikraksts La Informacion vēsta, ka policija meklē divus aizdomās turamos, kas no šaušanas vietas aizbēguši automašīnā, ko vēlāk atrada izdegušu netālajā pilsētā.

M. Kuzminovs pagājušā gada 9. augustā pēc sazināšanās ar Ukrainas Drošības dienestu ar helikopteru Mi-8 no Krievijas teritorijas pārlidoja pāri robežai un piezemējās Austrumukrainā. Divi citi apkalpes locekļi, kas nezināja par viņa plāniem, tika nošauti, kad pēc piezemēšanās mēģināja skriet uz Krievijas robežas pusi, vēsta BBC.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits