Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Uz Putina rīkojumiem Ukraina atbild ar desmitiem apdzīvoto vietu atkarošanu

Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis parlamentā pieņemtos likumus par okupēto Ukrainas teritoriju "uzņemšanu Krievijas Federācijā", kas noslēdz to formālo aneksijas procesu.

Liela daļa pasaules valstu jau ir paziņojušas, ka neatzīst ne okupēto Ukrainas teritoriju pievienošanu Krievijai, ne pseidoreferendumus, ko Kremlis steigšus noorganizēja, lai it kā leģitimizētu Ukrainas valsts teritoriju piesavināšanu. V. Putins arī parakstījis rīkojumus par vadītāju iecelšanu okupētajās Ukrainas Doneckas, Luhanskas, Zaporižjas un Hersonas apgabalu teritorijās.

Ukrainas prezidenta administrācijas vadītājs Andrijs Jermaks uzsvēris, ka "šie nenozīmīgie teroristvalsts lēmumi nav vērti pat tā papīra, uz kura tie uzrakstīti". "Kolektīvais neprātis var turpināt dzīvot iedomātā pasaulē. Labākās zāles – Ukrainas bruņotie spēki, augstas precizitātes ieroči, ofensīva. Atgriezīsim realitātē un paņemsim visu savējo," A. Jermaka rakstīto citē UNIAN.

Kremlis joprojām nav paziņojis, kādās robežās ir aneksētas Ukrainas Zaporižjas un Hersonas apgabalu okupētās teritorijas. Kā izteicies Ukrainas prezidenta administrācijas vadītāja vietnieks Mihailo Podoļaks, tam iemesls ir Ukrainas bruņoto spēku veiksmīgie pretuzbrukumi. Kopš Krievijas pseidoreferendumiem ukraiņiem jau izdevies atbrīvot no okupantiem desmitiem apdzīvotu vietu Hersonas, Harkivas, Luhanskas un Doneckas apgabalā, otrdienas vakara videovēstījumā paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. "Mūsu karavīri neapstājas. Ir tikai laika jautājums, kad padzīsim okupantus no visas mūsu zemes," uzsvēra prezidents. Viņš arī paziņoja, ka Kremlis dara pilnīgi visu, lai šis karš varētu beigties kaujaslaukā, nevis pie sarunu galda: "Uz Ukrainas priekšlikumiem izbeigt agresiju un atbrīvot mūsu teritoriju Krievija atbild ar teroru, noziedzīgu mobilizāciju un politisku farsu."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits