Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ukrainas amatpersona: Krievijā briest dumpis

Krievijā briest dumpis, tomēr diez vai sagaidāms vēl viens karavīru gājiens uz Maskavu, kāds jūnijā tika pieredzēts algotņu grupējuma Vagner dumpja laikā, uzskata Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksijs Daņilovs.

"Es uzskatu, ka tas pat nebūs gājiens," nacionālā telemaratona ēterā sacīja amatpersona.

"Atcerēsimies, kā 1991.gadā notika PSRS sabrukums. Tas ir, kas tur briest, un "VĀSK grupējums", kā tas bija 1991.gada augustā, tur jau briest," sacīja Daņilovs, minot PSRS 1991.gada pučistu - Valsts ārkārtas stāvokļa komitejas - abreviatūru. 

"Viņi tur jau grupējas, tas ir skaidri zināms fakts. Un mēs saprotam, kas to vada, kā tas notiek," viņš piebilda.

"Jautājums, kad Krievijā notiks kārtējais dumpis, ir neliela laika posma jautājums. Kāds laiks tas būs? Redzēsim, bet procesi jau ir sākti," sacīja Daņilovs.

"Un tas, kas attiecas uz [Čečenijas līderi Ramzanu] Kadirovu, - tas ir viens no faktoriem, kas arī ietekmēs šos jautājumus," norādīja amatpersona. Pēdējās nedēļas laikā vairākkārt izskanējušas oficiāli neapstiprinātas ziņas par Kadirova smago veselības stāvokli.

Krievijas oligarhu grupām, kas dzīvoja pašas savu dzīvi, pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā par mierīgu eksistenci ir jāaizmirst, norādīja Ukrainas amatpersona.

Atbildot uz jautājumu, vai starptautiskie partneri ir gatavi tam, ka Krievija izjuks, Daņilovs sacīja: "Daudzi apzinās, bet daži uzskata, ka šo procesu var kontrolēt un var pieļaut tādas lietas, kas Krievijai neļaus izjukt."

"Es vēlos teikt, ka to ietekmēt neviens nespēs, Krievija būs spiesta fragmentēties, un tas noteikti notiks mūsu dzīves laikā. Un nekāds spēks to nespēs apturēt, jo tas ir vēsturisks process," rezumēja Daņilovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits