Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Putins sola spēcīgu atbildi uz visiem Ukrainas uzbrukumiem

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien paziņojis, ka Krievijas atbilde uz jebkādiem turpmākiem Ukrainas uzbrukumiem būs smaga.

Putins ar šādu paziņojumu nācis klajā pēc tam, kad Krievija pirmdien ar raķetēm apšaudīja Kijivu un citas Ukrainas pilsētas, trāpot civilajiem mērķiem un nogalinot nevainīgus cilvēkus.

Eiropas Savienības (ES) paziņojusi, ka Krievijas īstenotie raķešu uzbrukumi civiliedzīvotājiem Ukrainā ir līdzvērtīgi kara noziegumiem.

Šie uzbrukumi ir Krievijas atbilde sestdien notikušajam sprādzienam uz tilta, kas savieno Krievijas 2014.gadā anektēto Krimu ar Krieviju. Maskava šajā sprādzienā vaino Kijivu.

"Nebija iespējams atstāt (Ukrainas uzbrukumus) bez atbildes. Ja teroraktu mēģinājumi turpināsies, atbildes reakcija no Krievijas būs smaga un atbilstoša apdraudējuma līmenim," televīzijā pārraidītā drošības padomes sēdē paziņoja Putins.

"Lai par to nav šaubu," viņš piebilda.

Atbildot uz Krimas tilta spridzināšanu, Krievija deva "masveida triecienu ar augstas precizitātes, tālas darbības rādiusa ieročiem (..) enerģētikas, militārās vadības un komunikācijas objektiem Ukrainā", paziņoja Putins.

Viņš arī apsūdzēja Ukrainu trīs uzbrukumos Kurskas atomelektrostacijai, kas atrodas aptuveni 85 kilometrus no Ukrainas robežas, un mēģinājumā uzbrukt gāzesvadam "TurkStream", kas pa Melno jūru savieno Krieviju ar Turciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits