Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Putins dosies uz Azerbaidžānu

Krievijas diktators Vladimirs Putins svētdien dosies vizītē uz Azerbaidžānu, un tās gaitā galvenā uzmanība būs vērsta uz attiecību veidošanu un diskusijām par starptautiskiem un reģionāliem jautājumiem, paziņojis Kremlis.

Putins Azerbaidžānā uzturēsies svētdien un pirmdien.

Šī būs Putina pirmā vizīte šajā Kaukāza valstī kopš 2018.gada, un tā notiks laikā, kad Krievija cenšas no jauna apliecināt sevi kā miera uzturētāju starp Azerbaidžānu un Armēniju.

"Tiks apspriesta Krievijas un Azerbaidžānas attiecību turpmākā attīstība (..), kā arī aktuālās starptautiskās un reģionālās problēmas," teikts Kremļa piektdienas paziņojumā.

"Pēc vizītes plānots pieņemt valstu vadītāju kopīgu paziņojumu, kā arī parakstīt starpvaldību un citus dokumentus," norādījis Kremlis.

Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) pērn martā izdeva Putina aresta orderi, apsūdzot diktatoru ukraiņu bērnu nelikumīgā deportēšanā.

SKT ordera dēļ Kremļa saimnieka ārvalstu vizīšu maršruti ir stipri ierobežoti.

Krievijas ietekme Kaukāzā pēdējos gados ir mazinājusies, Armēnijai cenšoties veidot ciešākas saites ar Rietumiem un Azerbaidžānai kļūstot par nozīmīgu spēlētāju Eiropas enerģētikas tirgū.

Eiropas valstis, kas atsakās no Krievijas gāzes, kopš Maskava 2022.gadā uzsāka pilna apjoma karu pret Ukrainu, aizvien vairāk lūkojas uz ar naftas un gāzes resursiem bagāto Azerbaidžānu kā aizstājēju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits