Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Krievijas mediji vīlušies Trampā

Lai gan janvārī Krievijas medijos Donalds Tramps bija pieminēts pat biežāk nekā Kremļa saimnieks Vladimirs Putins, pēdējās nedēļās gan Kremlis, gan mediji savos vērtējumos pret ASV prezidentu ir kļuvuši saltāki, ziņo Financial Times.

Pagājušā nedēļā Kremlis publiski atgādināja, ka ASV prezidentam Donaldam Trampam nevajadzētu atkāpties no saviem pirmsvēlēšanu laikā un arī pēc ievēlēšanas paustajiem uzskatiem par attiecību uzlabošanu ar Krieviju. Var pieņemt, ka Krievijas bažas izsaucis Trampa tvīts, kurā Tramps uzsvēra, ka Krimu Ukrainai atņēma ar varu, retoriski piebilstot - vai tas notika tāpēc, ka [eksprezidenta Baraka] Obamas administrācija attiecībās ar Krieviju bija pārāk pielaidīga?

Vēlāk Diena.lv ziņoja, ka Krievijas un ASV augstāko amatpersonu nesaprašanās atspoguļosies arī Krievijas valsts mediju darbā - tiem noteikts "piebremzēt" ziņas par ASV prezidenta Donalda Trampa aktivitātēm.

Šo tendenci apstiprina arī Financial Times, norādot, ka februārī Trampa vārds laikrakstos sācis parādīties arvien retāk. Tāpat labi zināmajā Krievijas propagandista Dmitrija Kiseļeva raidījumā pagājušos mēnešos Tramps tika pieminēts tik bieži, ka daži Kremļa politiķi publiski pauda bažas par Kiseļeva Trampamānijas graujošo ietekmi uz Putina reputāciju. Savukārt pagājušās nedēļas nogalē Kiseļevs ASV prezidentam veltīja tikai pāris teikumus, norādot, ka Trampa kritizētie ASV mediji ir patiesie ASV tautas ienaidnieki. 

Savukārt Rossija 1 kanālā translētajā Vladimira Solovjova raidījumā Vakars ar Vladimiru Solovjovu ASV prezidents vispār netika pieminēts. 

Financial Times norāda, ka pat skandalozais politiķis Vladimirs Žirinovskis, kas bija viens no pirmajiem Trampa atbalstītājiem no Krievijas politiskās vides, centies distancēties no savas iepriekšējās attieksmes, skaidrojot, ka viņa organizētais šampanieša tosts pēc Trampa ievēlēšanas, ticis pārprasts, jo ASV un Krievija vienmēr būs sāncenses. 

Top komentāri

Vasja
V
Ja kas, Zirinovskis ari ir zids un ne tikai sizofrenikis.
Losa
L
Tas tikai pierada kadas suda musas ir sie divi debilie kretini krievs Kiselovs un zids Salovjovs, kuri cakare krievus, zombe krievus un par to siem diviem idiotiem Salovjovam un Kiseljovam kremla saimnieks maksa lielu naudu, apzogot krievu tautu, un iedala siem diviem idiotiem TV etera lielu laika daudzumu, butu labak so kretinu vieta raidijusi labas filmas vai sporta parraides.
TrollisJT
T
Atcerieties, divus mēnešus pirms vēlēšanām es teicu - ievēlēs Trampu, nekas nemainīsies.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits