Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Krievijas opozīcijas politiķis Vladimirs Kara-Murza (priekšplānā) ir viens no zināmākajiem Kremļa kritiķiem. Viņš uzskata, ka Putinam bija izdevīga opozīcijas līdera Borisa Ņemcova nāve.

Ārzemēs noskaidros, ar ko saindēja Kara-Murzu

Pirms nedēļas hospitalizētā Kremļa opozicionāra Vladimira Kara-Murzas dzīvesbiedre paziņojusi, ka ārvalstu eksperti mēģina noskaidrot, ar ko saindējies viņas vīrs. Politiķis jau otro reizi divu gadu laikā nonācis mediķu aprūpē pēc nopietnas saindēšanās, kas apdraud viņa dzīvību. Jevgeņija Kara-Murza ir pārliecināta, ka abos gadījumos viņas vīrs tīši saindēts, lai ieriebtu par viņa politisko darbību.

35 gadus vecajam Karam-Murzam pagājušajā ceturtdienā bija paredzēts doties uz Savienotajām Valstīm pie savas ģimenes, bet dažas stundas pirms izlidošanas politiķa veselības stāvoklis strauji pasliktinājās. "Viņam stipri paātrinājās sirdsdarbība, tik stipri, ka bija grūti elpot. Viņu nogādāja slimnīcā, bet pēc dažām stundām viņam atkal pārstāja funkcionēt orgāni – tāpat kā iepriekšējā reizē," Kara-Murza stāstīja sarunā ar britu raidsabiedrību BBC. 

2015. gada maijā Kara-Murzu ievietoja slimnīcā ar saindēšanās simptomiem. Toreiz ārsti viņam diagnosticēja "smagu nieru mazspēju, ko izraisījusi intoksikācija", raksta NEWSru.com. Viņš vairākas dienas pavadīja mākslīgi izraisītā komā. Pēc izveseļošanās politiķis paziņoja, ka analīzes uzrādījušas paaugstinātu smago metālu līmeni viņa organismā. Viņš vērsās policijā ar iesniegumu par slepkavības mēģinājumu, bet likumsargi neuzsāka izmeklēšanu. 

Arī šajā reizē mediķi viņam izraisījuši mākslīgo komu. Uz laboratorijām Izraēlā un Francijā nosūtīti Kara-Murzas asins, matu un nagu paraugi, lai veiktu ķīmiski toksikoloģiskās pārbaudes. "Ceram, ka viņi palīdzēs iegūt kaut kādas atbildes uz mūsu jautājumiem," sacīja viņa sieva. 

Pēc sava drauga un kolēģa Borisa Ņemcova slepkavības 2015. gada februārī uz tilta pie Maskavas Kremļa Kara-Murza opozīcijas līdera nāvē apsūdzēja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Viņaprāt, Putinam bija nepieciešams apklusināt bijušo premjerministru Ņemcovu, jo viņš gatavojās nākt klajā ar pierādījumiem par Krievijas tiešu militāro līdzdalību konfliktā Austrumukrainā. 

No 2012. līdz 2016. gada decembrim Kara-Murza bija viens no līderiem opozīcijas partijā Parnas, bet pērnā gada nogalē kļuva par federālo koordinatoru kustībā Atvērtā Krievija, ko nodibinājis savulaik Kremļa nežēlastībā kritušais miljardieris Mihails Hodorkovskis. 2011.

ASV senators Džons Makeins šonedēļ pievērsa savu kolēģu uzmanību Kremļa opozicionāra veselības likstām un deva mājienus, ka Kremlis ir iesaistīts viņa pēkšņajā saslimšanā.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 9.februāra laikrakstā Diena!

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
Putins patreiz dirsdams cenšas aizvākt visus savus pretiniekus !
protams
p
Putins ar komandu vinu nogalinas, vinam labak butu mukt atrak prom no Krievijas.
test
t
Bizantijas garīgi-morālie mantinieki atkal pilnā starā (Kremlis)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits