Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Zelenskis: Ukrainas uzvara ir visas Eiropas uzvara

Ukrainas uzvara ir visas Eiropas uzvara, ceturtdien uzrunā Eiropas Parlamentā (EP) sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pilnīgi ikkatrs cilvēks Eiropā un visā pasaulē no politiķiem un karavīriem līdz studentiem un aktīvistiem, kas ir izdarījis kaut ko Ukrainas labā, ir devis ieguldījumu ne tikvien ukraiņu tautas uzvarā, bet kopīgajā uzvarā, norādīja prezidents.

Viņš izteica pateicību EP deputātiem un Eiropas pilsoņiem par ticību Ukrainas spēkam.

Ja pašā kara sākumā, kad Krievijas agresori jau sāka lauzt zobus pret Ukrainas aizsardzību, sacīja Zelenskis, eiropieši pret notiekošo parādīja savu attieksmi, piešķirot Ukrainai Eiropas Savienības kandidātvalsts statusu.

Tas bija spēcīgs žests, un Kijiva izdarīs visu iespējamo, lai neviens un nekad nešaubītos, ka Ukraina ir Eiropas valsts, kas pelnījusi savu vietu sabiedroto vidū, kam ir kopīgi demokrātijas, dzīves un pasaules uzskata principi, rezumēja Ukrainas prezidents.

Ukrainas prezidents uzrunā EP deputātiem uzsvēra, ka Krievija cenšas iznīcināt ne tikai suverēno Ukrainu, bet arī "eiropiešu dzīvesveidu".

Viņš akcentēja, ka Eiropu viņš redz kā kontinentu, kur valda noteikumi, vērtības, vienlīdzība un taisnīgums, kur Ukraina jūtas kā mājās. Tikmēr Kremlis dara visu iespējamo, lai iznīcinātu Eiropas vērtības, norādīja Zelenskis, uzsverot, ka Ukraina cīnās par Eiropu un aizsargā to no šī antieiropeiskā spēka.

Viņš pateicās visiem eiropiešiem, kas ir atbalstījuši Ukrainu cīņā pret Krievijas iebrukumu, un visiem, kas palīdzējuši Ukrainas bēgļiem, kuri ieradušies ES. Zelenskis aicināja Eiropu un Ukrainu turpmāk soļot plecu pie pleca un kopīgi izlemt Eiropas nākotni.

Kā aģentūru LETA informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš, EP priekšsēdētāja Roberta Metsola uzsvēra, ka Ukraina ir Eiropa un Ukrainas nākotne ir ES.

Viņa arīdzan piebilda, ka ES būtu jānodrošina Ukrainai "ātrākais iespējamais pievienošanās process", un ka dalībvalstīm tagad, kā pirmais solis, "jānodrošina tāla darbības rādiusa ieroču sistēmas un lidmašīnas, kas Ukrainai vajadzīgas, lai nosargātu brīvību, kuru pārāk daudzi ir uztvēruši par pašsaprotamu".

Šī bija Ukrainas prezidenta pirmā oficiālā vizīte EP. Viņš teica attālinātu uzrunu EP deputātiem pagājušā gada 1.martā, neilgi pēc tam, kad Krievija sāka karu pret Ukrainu. Attālināti viņš uzstājās arī 14.decembra plenārsēdē, kad 2022.gada Saharova balva tika pasniegta drosmīgajiem Ukrainas iedzīvotājiem.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievu lidlaukā Krimā atskanējuši sprādzieni

Naktī uz trešdienu atskanējuši sprādzieni krievu okupētajā Krimas pussalā netālu no Džankojas kara lidlauka, vēsta lietotnes Telegram kanāls Astra un citi vietējie mediji.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits