Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Zelenskis ASV saņem solījumu piegādāt Patriot

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis savā pirmajā ārvalstu vizītē kopš Krievijas bruņoto spēku masīvā iebrukuma februārī apmeklējis ASV, lai tiktos ar ASV prezidentu Džo Baidenu un citām amatpersonām, kā arī klātienē uzrunātu ASV parlamentu – Kongresu.

"Esmu ceļā uz ASV, lai stiprinātu Ukrainas noturību un aizsardzības spējas. Ar ASV prezidentu pārrunāsim sadarbību starp Ukrainu un ASV…," ierakstā Twitter paziņoja Ukrainas prezidents.

Brīfingā pirms V. Zelenska ierašanās Baltais nams apstiprināja, ka Ukrainai tiek piešķirta drošības palīdzība gandrīz divu miljardu ASV dolāru apmērā. Šī palīdzības pakete paredz arī nozīmīgu pastiprinājumu Ukrainas aizsardzības spējām – pretgaisa aizsardzības sistēmas Patriot baterijas piegādi un Ukrainas karavīru apmācību tās izmantošanai.

AP, atsaucoties uz ASV amatpersonām, vēsta, ka jaunā ASV palīdzības pakete Ukrainai ietver miljardu ASV dolāru, kas atvēlēti ieroču piegādēm no Pentagona krājumiem, kā arī 800 miljonus ASV dolāru Ukrainas Drošības palīdzības iniciatīvai, kas finansē ieročus, munīciju, apmācību un citu palīdzību.

Pirms vizītes ASV V. Zelenskis otrdien apmeklēja karavīrus frontes pilsētā Bahmutā, kas pašlaik ir sīvāko kauju vieta. Viņš no karavīriem saņēma parakstītu Ukrainas karogu, ko apsolīja nogādāt Dž. Baidenam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits