Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vācija piegādās Ukrainai 14 smagos tankus Leopard

Vācija plāno no Bundesvēra krājumiem Ukrainai piegādāt 14 smagos tankus Leopard 2A6, trešdien paziņojis valdības pārstāvis Štefens Hēbeštreits.

Berlīne atļāvusi arī citām valstīm, kuru bruņojumā ir Vācijā ražotie smagie tanki "Leopard", nodot tos Ukrainai, teikts viņa izplatītajā paziņojumā.

"Mērķis ir ātri ar "Leopard 2" nokomplektēt divus tanku bataljonus priekš Ukrainas," norādījis Hēbeštreits.

Vācijas izdevums "Spiegel" vēsta, ka Eiropas valstis vēlas pēc iespējas ātrāk Ukrainai izveidot divus tanku bataljonus, kuros katrā būs 40 tanki.

ASV ir jāaprīko vēl viens bataljons ar kaujas tankiem "Abrams".

Tanki "Leopard 2A6" no Vācijas nonāks bataljonā, kurā, iespējams, piedalīsies Somija, Spānija un Nīderlande. Polija un Norvēģija komplektē otro bataljonu ar tankiem "Leopard 2A4", raksta "Spiegel".

Pirmie tanki no Vācijas varētu ierasties Ukrainā aptuveni trīs mēnešu laikā, pavēstīja Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss.

Viņš teica, ka tagad ļoti ātri sāksies apmācība un piegādes maršrutu izveide.

Pistoriuss lēmumu piegādāt tankus nosauca par "vēsturisku", jo tas tika pieņemts koordinēti laikā, kad Ukrainā izveidojusies ļoti sprādzienbīstama situācija.

Tomēr viņš arī sacīja, ka "tas nav iemesls priecāties," piebilstot, ka viņš lieliski saprot tos, kuri bija noraizējušies. "Bet ir skaidrs, ka mēs nekļūsim par kara pusi, mēs to nodrošināsim," pavēstīja Pistoriuss.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien pateicās Vācijas kancleram Olafam Šolcam par Berlīnes lēmumu piegādāt tankus "Leopard" un atļaut citām valstīm tos sūtīt.

"Vācijas kaujas tanki, turpmāka aizsardzības atbalsta un apmācības misiju paplašināšana, zaļā gaisma partneriem līdzīgu ieroču piegādei. Tikko dzirdēju par šiem svarīgajiem un savlaicīgajiem lēmumiem telefonsarunā ar Olafu Šolcu," tviterī raksta Zelenskis, piebilstot, ka viņš ir "sirsnīgi pateicīgs kancleram un visiem mūsu draugiem".

Pievienota 4. - 6. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits