Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ukrainas civiliedzīvotāji iet bojā krievu raķešu triecienā pa Kramatorsku

Ukrainā vēl trešdien turpinājās glābšanas darbi, mēģinot izvilkt no drupām cilvēkus pēc otrdienas vakarā notikušā Krievijas raķeštrieciena pa restorānu un iepirkšanās rajonu Kramatorskas pilsētā, kurā dzīvību zaudēja vismaz 11 cilvēki, to skaitā divas 14 gadus vecas dvīņumāsas. 56 guva ievainojumus, vēsta Ukrainska Pravda, atsaucoties uz Ukrainas Iekšlietu ministrijas sniegto informāciju.

Ukrainas ģenerālprokurors Andrijs Kostins pavēstījis, ka Krievijas spēki izmantojuši triecieniem divas raķetes Iskander.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Krievijas raķeštriecienu videovēstījumā nodēvēja par kārtējo teroristisko aktu, kas parāda pasaulei, ka Krievija ir pelnījusi "tikai sakāvi un tribunālu, taisnīgas un likumīgas tiesas pret visiem Krievijas slepkavām un teroristiem".

Beļģu ārštata žurnālists Arno de Dekē pastāstīja BBC raidījumam Newshour, ka bijis tagad sagrautajā Kramatorskas populārajā restorānā Ria dažas minūtes pirms trieciena pa to. "Joprojām zem drupām ir cilvēki, jo tas bija liels restorāns. Tagad es dzirdu cilvēkus kliedzam zem drupām, glābēji mēģina viņus izvilkt," viņš stāstīja neilgi pēc raķeštrieciena. Viņš teica, ka restorānā tajā brīdī bijuši līdz pat 80 darbinieku un klientu. Šis restorāns bijis populārs kā vietējo cilvēku satikšanās vieta, to apmeklējuši arī žurnālisti, brīvprātīgie, karavīri.

Doneckas apgabala gubernators Pavlo Kirilenko stāstījis medijiem, ka trieciena brīdī tajā rajonā atradušies ļoti daudzi civiliedzīvotāji, jo tur ir koncentrētas dažādas ēstuves.

BBC atzīmē, ka šis ir lielākais Krievijas raķeštriecienā bojāgājušo skaits Ukrainā kopš aprīļa, kad raķete trāpīja daudzdzīvokļu namā Umaņā, nogalinot 23 cilvēkus, to skaitā trīs bērnus. Tieši pirms gada krievu raķete trāpīja lielveikalam Kremenčukas centrā, nogalinot 22 cilvēkus.

Kramatorska, kas atrodas ap 40 kilometru no frontes līnijas un ir nozīmīgs loģistikas mezgls, piedzīvoja nāvējošus Krievijas raķeštriecienus arī pērn aprīlī. Tajos pilsētas dzelzceļa stacijā bojā gāja 63 cilvēki, tajā skaitā bērni. Tūkstošiem cilvēku triecienu brīdī stacijā gaidīja evakuācijas vilcienus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits