Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ukraina protestē pret Vācijas deputātu plānoto braucienu uz Krimu

Ukraina izteikusi protestu pret vairāku Vācijas parlamenta deputātu plānoto braucienu uz Krievijas okupēto Krimu, ceturtdien pavēstīja Vācijas mediji.

"Ukrainas puse šādas Vācijas pilsoņu aktivitātes uzskata par tiesību pārkāpumu," teikts Ukrainas vēstniecības Berlīnē notā Vācijas Ārlietu ministrijai.

Runa ir par 22 Vācijas pilsoņiem, kas atbilstoši vēstniecības informācijai plāno okupētajā Krimā piedalīties ekonomikas forumā no 18. līdz 20.aprīlim, vēsta DPA.

Viņu vidū ir pieci galēji labējās partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) un divi kreiso ekstrēmistu partijas "Die Linke" ("Kreisie") deputāti.

AfD Bundestāga frakcijas pārstāvis Kristiāns Lits ziņu DPA apliecināja, ka šobrīd var apstiprināt tikai viena AfD deputāta Valdemāra Herta došanos uz okupēto Ukrainas pussalu.

Runa ir par privātu braucienu, kuru partija neorganizē un nefinansē, viņš piebilda.

Kā pastāstīja Herts, viņš uz Krimu dodas caur Krieviju, jo Ukraina viņu nelaiž.

"Es nevienam neļaušu noteikt, kur es varu braukt un kur ne," deputāts sacīja DPA. Vācija nav "banānu republika", kurā citas valsts vēstnieks varēs noteikt parlamentāriešiem , kā viņiem būtu jāstrādā, skaidroja Herts.

Četri pārējie AfD un divi "Die Linke" deputāti, kas arī pieminēti vēstniecības notā, norādīja, ka uz konferenci Krimā negrasās braukt.

Vācijas Ārlietu ministrija notu nosūtījusi deputātiem.

2018.gadā ekonomikas forumā Krimā jau piedalījās pieci AfD deputāti.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai  piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas  austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

 

Top komentāri

politologs Tumšpautis
p
zeļenskis sola mieru Ukrainā , vedīs sarunas ar zepariem , tiksies ar pļutkinu , noslēgs vienošanos par postījumu atjaunošanu , būs akurāt ka Čečenijā , krievi iedibinās mieru , iedos piķi infrastruktūras un dzīvojamā fonda atjaunošanai , pārtrauks Minskas vienošanos , kuru viņš dēvē par nodevīgu , pāries krievijas ekonzonā , sankcijām pret krieviem vairs nebūs tik liela nozīme , atkritīs galvenie iemesli , Krima , daunbassun lugadaunska , paliks vien tā nelaimīgā notriktā lidmašīna , indēšana Anglija , klāt gan var n';akt notriktā poļu deleg;ācija krievijas teritorijā. Ukraina aizies no kursa uz Eiropu un NaATO , viss kā kremlī ieplānots.
Ezis
E
Ukrus vairs neņem galvā. Apnikuši ar savu histēriju. Smieklīgākais, ka Krievija joprojām ir Ukrainas lielākais tirdzniecības partneris. :)
ddt
d
Vai tie ukri ir pie pilna prāta?!...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits