Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Prigožins paziņo, ka Vagner grupējums pārtraucis jaunu algotņu vervēšanu

Krievijas privātais militārais grupējums Vagner pārtraucis jaunu algotņu vervēšanu, koncentrējoties uz darbību Āfrikā un Baltkrievijā, kā arī spriežot par jauniem darbības mērķiem, paziņojis Vagner vadonis Jevgeņijs Prigožins ar Vagner saistītā kontā Grey Zone lietotnē Telegram.

Tur ievietotā audio vēstījumā, kas ierakstīts 30. jūlijā, J. Prigožins apgalvoja, ka nav nolemts, kad atkalatvērt Vagner rekrutēšanas centrus. Pagaidām vien esot skaidrs, ka Vagner turpina darbību Āfrikā, kā arī apmācības centros Baltkrievijas teritorijā. "Šodien mēs lemjam, kas būs mūsu nākamie uzdevumi, kuru apveidi iezīmējas arvien skaidrāk. Neapšaubāmi, tie būs uzdevumi, kas tiks veikti Krievijas varenības vārdā. Liela daļa mūsu kaujinieku atrodas atvaļinājumā, jo pirms tam viņiem bija ļoti saspringta darba periods," teica J. Prigožins. Viņš arī piebilda: lai gan Vagner komandieri nav izvirzījuši nekādus ierobežojumus kaujinieku pāriešanai uz citām Krievijas Federācijas spēka struktūrām, kauju gados Vagner esot izveidojies ciešs kolektīvs, tāpēc kaujinieki cenšoties atgriezties Vagner grupā. Līdz ar to pagaidām neesot personālsastāva deficīta un netiek plānota jauna rekrutēšana. Taču tos, kuri vēlas pievienoties, viņš aicina saglabāt sakarus ar Vagner, jo tad, kad dzimtenei būšot nepieciešams izveidot jaunu grupu, lai aizstāvētu tās intereses, rekrutēšana atsākšoties. Viņš arī pateicās Vagner kaujiniekiem par ieguldījumu aktivitātēs 2022. un 2023. gadā, tajā skaitā par Bahmutas ieņemšanu.

Reuters atgādina, ka pēc īslaicīgā dumpja jūnijā daļa Vagner kaujinieku ir pārvietota uz Baltkrieviju, kur apmāca Baltkrievijas bruņoto spēku karavīrus, izraisot bažas kaimiņvalstīs. Pagājušajā nedēļā intervijā Kamerūnā bāzētajam medijam Afrique Media J. Prigožins paziņoja, ka Vagner grupa ir gatava palielināt savu klātbūtni Āfrikā, ne tikai izpildīt visus līdzšinējos kontraktus. Vagner nupat veikusi kaujinieku rotāciju Centrālāfrikas Republikā, kuras teritoriju kontrolējot Vagner algotņi. Pagājušajā nedēļā J. Prigožins arī paziņoja, ka militārais apvērsums Nigērā esot "Nigēras tautas cīņa pret kolonizētājiem", ar kuras palīdzību Nigēra atgūstot savu neatkarību, vēsta Al Jazeera.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits