Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Polijas iekšlietu ministrs: Eiropa piedzīvo civilizāciju sadursmi

Reaģējot uz teroraktu Barselonā, par kuru atbildību uzņēmies teroristiskais grupējums Islāma valsts, Polijas iekšlietu ministrs Marjušs Blaščaks ceturtdienas vakarā paziņojis, ka Eiropa piedzīvo civilizāciju sadursmi, vēsta Polijas Radio.

Intervijā sabiedriskajai raidorganizācijai TVP Blaščaks norādīja, ka Polija esot droša valsts, jo tur nav "musulmaņu kopienas, kas ir anklāvi, kuri ir dabīga atbalsta bāze islāmistu teroristiem".

Ministrs piebilda, ka Eiropas Komisijas (EK) uzspiestā patvēruma meklētāju pārdales kvotu sistēma, kurā Varšava drošības apsvērumu dēļ atteikusies piedalīties, izsaucot Briseles draudus par iespējamajām sankcijām, mudina miljoniem nelegālo imigrantu doties uz Eiropu.

"Tas beidzas traģiski. Mēs piedzīvojam civilizāciju sadursmi. Par to jārunā atklāti, un tā ir visas Eiropas problēma," uzsvēra Blaščaks.

Kā ziņots, ceturtdien Barselonā cilvēku pūlī ietriecās autofurgons, nogalinot vismaz 13 cilvēkus, bet aptuveni 100 guva ievainojumus.

Policija notikušo atzinusi par teroraktu, un par notikušo atbildību uzņēmies teroristiskais grupējums Islāma valsts.

Dažas stundas vēlāk 100 kilometrus uz dienvidiem no Barselonas esošajā Kambrilsas kūrortā notika līdzīgs uzbrukums, kura laikā ievainoti vēl septiņi cilvēki.

Policija Kambrilsā piecus uzbrucējus nošāva, bet saistībā ar Barselonas teroraktu aizturētas divas personas.

Tomēr cilvēku, kas atradās pie Barselonas uzbrukumā izmantotā autofurgona stūres, pagaidām nav izdevies notvert.

Top komentāri

pārcilvēks
p
Kaut kas ir jādara un jāmaina. Tā vairs nevar. Bailēs gaidīt teroristu uzbrukumus un pēc tam dedzināt svecītes un saņemt pasaules valstu līderu līdzjutību... Kaut kas nav kārtībā ar to musulmanismu...
reptlis
r
Mani visvairāk tracina šie neoliberālisma sludinātāji - b.Streips....b.Cālītis....b.Tērauda...vēl vakar Dienā bija velkomistes reklāmraksts....un citi ,kuriem nav kauna sēdēt Rīga TV24 studijā ,un pat nesarkt,kur nu vēl atzīt - piedodiet,kļūdījāmies!
ļuļa kebabs
ļ
islams nav reliģija, tas ir pielīdzināms agresīvai un līdz ar to aizliedzamai ideoloģijai. korāns aizliedz integrāciju (sūras 3.28 un 5.51). tāpat korāns neskaitāmās sūrās aicina nogalināt neticīgos. sist sievietes. sist bērnus. utt. utt. kamēr islāmā nenotiks reformācija, tikmēr islāmam eiropā nav ko meklēt. mošejas aizklapēt, ja grib, lai piekopj savu reliģiju mājās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits