Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Parīzes centrā pēc referenduma trīskāršos stāvvietu maksu apvidus automašīnām

Parīzes iedzīvotāji referendumā nobalsojuši par stāvvietu maksas trīskāršošanu apvidus automašīnām Francijas galvaspilsētas centrā, vēsta France24.com.

Balsošanā kādā no 39 iecirkņiem svētdien gan piedalījās tikai 78 tūkstoši no 1,3 miljoniem balsstiesīgo parīziešu, kas ir 5,7%. Taču 54,55% no balsojušajiem pauda atbalstu ierosinājumam, ka turpmāk tiem, kuri nedzīvo un nestrādā Parīzē, par tāda auto novietošanu stāvvietā Parīzes centrā, kura masa pārsniedz 1,6 tonnas (divas tonnas elektroauto), būs jāšķiras no 18 eiro stundā. Nosacījums neattieksies arī uz taksometru vadītājiem, preču piegādātājiem, mediķiem un invalīdiem.

Parīzes mēre, sociāliste Anna Idalgo balsojuma rezultātu novērtēja kā "parīziešu skaidru atbalstu ierobežojumam, kas nāk par labu mūsu veselībai un par labu mūsu planētai", citē AFP. A. Idalgo atrašanās mēres amatā laikā Parīzē ir veikti dažādi pārkārtojumi, lai mazinātu transporta radītās kaitīgās emisijas. Daudzas ielas ir nodotas tikai gājēju un velobraucēju izmantošanai, ieskaitot Sēnas upes piekrasti, izbūvēts ievērojams veloceļu tīkls. Parīzes pilsētas dome arī uzsvērusi, ka apvidus automašīnas, kas ir jauno ierobežojumu mērķis, ne tikai patērē lielāku daudzumu degvielas, bet ir arī apjomīgākas, smagākas un divreiz nāvējošākas sadursmes ar gājēju gadījumā nekā standarta vieglās automašīnas. Tās arī aizņemot vairāk vietas stāvvietās ielās. Parīzes amatpersonas apgalvo, ka vidējais vieglās automašīnas svars kopš 1990. gada ir pieaudzis par 250 kilogramiem.

Par transportu atbildīgais Parīzes vicemērs no zaļās partijas Dāvids Beljārs izteicies, ka cenas pieaugums attieksies uz aptuveni 10% pašlaik Parīzes centrā stāvvietās novietotajiem auto. Pilsētas budžetā tas gadā papildus varētu ienest ap 35 miljoniem eiro.

Turklāt paredzams, ka par lielāko auto novietošanu uz ilgāku laiku samaksa progresīvi pieaugs, vēsta Associated Press. Parīzes centrālajos rajonos (no 1. līdz 11.) apvidus auto novietošana izmaksās 18 eiro par pirmajām divām stundām (seši eiro mazākām automašīnām). Taču, piemēram, apvidus auto novietošana uz sešām stundām izmaksās 225 eiro (75 eiro mazākiem auto).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits