Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pabriks ES aizsardzības ministru sanāksmē aicina sniegt Ukrainai lielāku militāro palīdzību

Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) Eiropas Savienības (ES) aizsardzības ministru sanāksmē Čehijas galvaspilsētā Prāgā aicinājis sniegt Ukrainai lielāku militāro palīdzību, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Latvija atzinīgi vērtē ES iniciatīvu organizēt apmācību misiju un ir gatava uzņemt daļu apmācību misijas savā teritorijā.

"Mēs arī uzskatām, ka ES misijai jābūt ātrai un savlaicīgai, tai jāpiesaista Eiropas Miera mehānisma līdzekļi. Mums arī būtu jāpalielina pašreizējais Eiropas Miera mehānisma finanšu apjoms, lai sniegtu Ukrainai vajadzīgo militārā ekipējuma atbalstu," sanāksmē paudis aizsardzības ministrs.

Pabriks arī uzsvēris nepieciešamību ES līmenī sniegt Ukrainai lielāku militāro palīdzību. "Ja mēs spēsim apvienot visus savus spēkus un palīdzēt Ukrainai uzvarēt šajā karā pret Krievijas agresiju, tad Krievijas loma arī citos karstajos punktos pasaulē mazināsies," norādījis Pabriks.

Tāpat aizsardzības ministrs aicināja ES apmācību misijas organizēšanā sadarboties ar partneriem ārpus ES, tostarp, Lielbritāniju un ASV.

ES ieguldījums Eiropas Miera mehānismā Ukrainas atbalstam pašlaik veido 2,5 miljardus eiro, kas papildināts ar finansējumu militārā ekipējuma, individuālo aizsardzības līdzekļu un citu Ukrainas bruņotajiem spēkiem nepieciešamo materiālu iegādei saskaņā ar Ukrainas valdības noteiktajām prioritātēm.

Ņemot vērā Krievijas nepārtraukto agresiju Ukrainā, šodien sanāksmē norisinājās darba sesija par ES militāro palīdzību Ukrainai, tostarp ar Eiropas Miera mehānisma starpniecību. Sesijā attālināti piedalījās arī Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Reznikovs, lai iepazīstinātu ar aktuālo drošības situāciju Ukrainā un informētu par valsts bruņoto spēku vajadzībām.

Jau vēstīts, ka kopš 24.februāra Latvijas valdības sniegtais militārais atbalsts Ukrainai cīņā pret Krievijas uzbrukumu ir mērāms jau aptuveni 300 miljonu eiro apmērā, savukārt Latvijas iedzīvotāji, uzņēmumi un nevalstiskās organizācijas apkopojušas ziedojumus vairāk nekā 15,7 miljonu eiro apmērā.

Latvijas sniegtajā militārajā atbalstā iekļauti ieroči, individuālais ekipējums, sausās pārtikas uzturdevas, munīcija, prettanku ieroči, pretgaisa raķetes "Stinger", bezpilota lidaparāti, pašgājējhaubices, helikopteri, degviela un citas preces.

Tāpat ar Latvijas Aizsardzības un Ārlietu ministriju atbalstu Ukrainā regulāri tiek nogādāta daudzveidīga humānā palīdzība, kas tiek apkopota ar kustības "Uzņēmēji mieram" atbalstu.

Aizsardzības ministrija sadarbībā ar organizāciju "Uzņēmēji mieram" īsteno iniciatīvu, kuras mērķis ir savākt ziedojumus vairāk nekā septiņu miljonu eiro apmērā, lai Ukrainas bruņotajiem spēkiem nodrošinātu militāros transportlīdzekļus, bruņuvestes, bruņotas ātrās medicīniskās palīdzības mašīnas, tehnoloģiju risinājumus un cita veida cita veida militāro palīdzību, piemēram, binokļus un nakts redzamības iekārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits