Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Noliedz Lībijas atbalstu Sarkozī vēlēšanām

Francijas prezidenta Nikolā Sarkozī pārstāvji noliedz Lībijas apgalvojumus, ka tagad nemieru plosītā valsts būtu finansējusi prezidenta 2007. gada vēlēšanu kampaņu. Francijas iekšlietu ministrs Klods Žuēns uzsvēris, ka vēlēšanu kampaņas finanšu dokumenti atbilstoši likumam bija jāpārbauda Konstitucionālajā tiesā. Nozīmīgi pārkāpumi netika atklāti.

K. Žuēns, kurš četrus gadus bijis prezidenta padomdevējs, uzsvēra, ka Lībijas paziņojums esot pilnīgi nereāls, jo nekas tāds neesot noticis un visi kampaņas līdzekļi esot rūpīgi pārbaudīti. Turklāt, ja tā ir patiesība un šādi pierādījumi tiešām ir Lībijas rīcībā, tad viņš nesaprotot, kāpēc tad Lībija tos joprojām nav publiskojusi.

Nemieru pārņemtās Lībijas vadoņa dēls Saifs el Islāms trešdien intervijā Euronews atklāja, ka grasās publiskot visus dokumentus, kas pierādīs, ka N. Sarkozī vēlēšanu kampaņa patiesībā tikusi finansēta par Lībijas naudu. Šis paziņojums sekoja jau iepriekš izteiktajiem draudiem par «ārkārtīga noslēpuma atklāšanu», ja Francija turpinās aktīvi iestāties par Lībijas opozicionāru aizstāvību. Francija ir atzinusi Lībijas opozīcijas Nacionālo padomi kā likumīgo tautas pārstāvi, kā arī ļoti aktīvi aģitē slēgt Lībijas gaisa telpu, radot neapmierinātību Lībijas līdera pārstāvjos.

Francijas likumi stingri regulē ziedojumus vēlēšanu kandidātiem. Pagājušajā gadā N. Sarkozī jau bija spiests attaisnoties pret apsūdzībām, ka saņēmis nelegālus ziedojumus no kādas franču bagātnieces.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits