Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

NATO atvērs sakaru biroju Moldovā

NATO atvērs sakaru biroju Moldovā, kur prezidenta vēlēšanās pagājušajā mēnesī uzvarēja prokrieviskais kandidāts Igors Dodons, otrdien paziņojis NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Sociālistu partijas līderis Dodons vēlēšanu otrajā kārtā uzvarēja savu proeiropeisko konkurenti Maiju Sandu.

Moldovā nav vienprātības par tuvināšanos Eiropai vai Krievijai, un Dodona ievēlēšana ir solis austrumu virzienā.

Moldovas pašreizējā valdība ir paudusi apņēmību pievienoties Eiropas Savienībai (ES), bet Dodons, kurš no 2006.gada līdz 2009.gadam komunistu valdībā ieņēma ekonomikas ministra amatu, ir noskaņots pret virzīšanos uz Eiropu.

Stoltenbergs sacīja, ka sadarbības birojs Kišiņevā ir nozīmīgs politisks un praktisks solis NATO, lai sekmētu sadarbību un labāk atbalstītu valdības reformu centienus.

"Tas ir neliels civilais birojs, nevis militāra bāze," pēc tikšanās ar Moldovas premjerministru Pāvelu Filipu uzsvēra NATO ģenerālsekretārs.

Neminot Krieviju, Stoltenbergs sacīja, ka alianses sabiedrotie turpina atbalstīt Moldovas neatkarību, suverenitāti un teritoriālo integritāti.

"Mēs aizstāvam visu valstu tiesības veidot savu ārpolitiku un drošības izvēles (..), un mēs respektējam Moldovas neitralitāti," viņš piebilda.

Jaunais birojs, ko plānots atvērt nākamgad, nav "instruments, lai uzspiestu Moldovai NATO prioritātes" vai dalību organizācijā, norādīja ģenerālsekretārs.

Filips, jautāts par Dodona ievēlēšanu, sacīja, ka valdība gatavojas strādāt Moldovas tautas interesēs un cer, ka spēs to darīt.

Premjers uzsvēra, ka valdība lēmumu par NATO biroja atvēršanu pieņēmusi ar pārliecību, ka tas tiešām tiks atvērts, ka parlaments to ratificēs un prezidents akceptēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits