Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Merkele piekāpjas migrācijas jautājumā

Vācijas kancleres Angelas Merkeles vadītā Kristīgo demokrātu savienība (CDU) ar sabiedrotajiem no Bavārijas – Kristīgi sociālo savienību (CSU) – vienojušies par kopīgu nostāju ārkārtīgi jūtīgajā migrācijas jautājumā koalīcijas veidošanas sarunās ar liberālo Brīvo demokrātu partiju (FDP) un centrisko kreiso Zaļo partiju.

Pirms mēneša notikušajās Vācijas parlamenta apakšpalātas – Bundestāga – vēlēšanās negaidīti labus rezultātus sasniedza pret imigrantiem noskaņotā partija Alternatīva Vācijai (AfD), kurai būs trešā lielākā frakcija likumdevējā. AfD guva panākumus, lielā mērā pateicoties daudzu vāciešu neapmierinātībai ar Merkeles lēmumu 2015. gadā uzņemt gandrīz miljonu migrantu un patvēruma meklētāju. 

CSU savā bastionā Bavārijā saņēma par aptuveni 10% mazāk balsu nekā iepriekšējās Bundestāga vēlēšanās 2013. gadā un lielākā daļa no tām aizceļoja pie AfD. Tas ir piespiedis CSU vadību būt nelokāmai jautājumos par migrāciju, jo nākamgad paredzētas Bavārijas parlamenta vēlēšanas. 

Merkele un CSU vadītājs Horsts Zēhofers svētdien aizvadīja desmit stundu ilgu sarunu, kuras laikā, kā vakar paziņoja Vācijas kanclere, CDU un CSU "vienojās par kompromisu, kas kalpos kā ļoti labs pamats viedokļu saskaņošanas sarunās ar FDP un Zaļo partiju".

Kompromisa vienošanās starp abām konservatīvajām māsaspartijām paredz, ka nākamā Merkeles valdība centīsies izdarīt visu, lai jauniebraukušo migrantu, tajā skaitā patvēruma meklētāju, skaits Vācijā gadā nepārsniegtu 200 tūkstošus. 

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena otrdienas, 10.oktobra, numurā!

Top komentāri

Jens Z
J
Lai Vācijā nepārsniegtu, centīsies šķūrēt uz citām valstīm, tsk. LV
reptilis
r
....piecos gados miljons...+ jau esošie ...+ paugstināta dzimstība musulmāņiem = etniskā nomaiņa. Nākošā valsts aiz Francijas...
Lai veicas!
L
Latvijai ir jāizmanto šī vēsturiskā iespēja un jācenšas bēgļu plūsmu pārvirzīt pie sevis. Tādēļ progresīvo partiju bloks - Vienotība, mēs PAR! un Strīķes kundzes partija konsolidēsies un aktivizēsies, lai panāktu, ka Eiropa piekrīt Latvijai paredzētā bēgļu skaita palielināšanai. Tagad vārds aiz mums vēlētāji! Izmēžam no varas aplokiem lembergistus, visādus nacistībļus, lai progresīvo partiju bloks varētu, dažādu provokatoru netraucēts, realizēt Latvijai pavērušos, fantastisko iespēju!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits