Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Merkele: Grieķijai nav atlicis daudz laika

Vācijas kanclere Angela Merkele pirmdien uzsvēra, ka Grieķijai nav atlicis daudz laika, lai vienotos ar starptautiskajiem aizdevējiem un piekļūtu atlikušajam palīdzības finansējumam.

"Katra diena ir svarīga, lai pabeigtu darbu," Merkele sacīja G7 samitā Vācijā.

"Mēs vēlamies, lai Grieķija ir eirozonā, bet Eiropas valstu solidaritāte nozīmē, ka Grieķijai būs jāveic noteikti pasākumi," uzsvēra Merkele.

Tikmēr Grieķijas finanšu ministrs Janis Varufakis, kurš pirmdien tikās ar Vācijas finanšu ministru Volfgangu Šeibli, paziņoja, ka "laiks izbeigt rādīt ar pirkstiem vienam uz otru un darīt darbu, lai panāktu vienošanos".

Grieķu prese svētdien ziņoja, ka Varufakis Briseles pēdējās prasības nodēvējis par "robežu pārkāpšanu", savukārt Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājs Žans Klods Junkers uzskata, ka Varufakis tās nepareizi interpretē.

Kā ziņots, starptautiskajiem aizdevējiem un Grieķijai jāvienojas par reformu plānu Grieķijai, kas ļautu izmaksāt pēdējos 7,2 miljardus eiro palīdzības finansējuma Atēnām, tādējādi novēršot Grieķijas maksātnespēju un iespējamo izstāšanos no eirozonas.

Pārrunas ilgušas jau piecus mēnešus, un vienošanās ir jāpanāk līdz šī mēneša beigām, lai Grieķija iegūtu līdzekļus kārtējā parādu maksājuma veikšanai Starptautiskajam Valūtas fondam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits