Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Masīvā krievu raķeštriecienā bojāti energoobjekti sešos Ukrainas apgabalos

Krievijas masīvajā pret Ukrainu vērstajā raķešu un dronu triecienā naktī uz 8. maiju, kas īpaši bijis vērsts pret energoobjektiem, ievainojumus guvuši civiliedzīvotāji, pilnīgi vai daļēji sagrautas daudzstāvu dzīvojamās ēkas un citi civilās un energoinfrastruktūras objekti. Lieli postījumi nodarīti trīs termoelektrostacijām, vēsta Ukrainska Pravda.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, kontā Telegram komentējot šo masīvo triecienu, nosauca Kremļa saimnieku Vladimiru Putinu par nacistu: "Masīvs nacista Putina raķešu trieciens dienā, kad tiek svinēta uzvara pār nacismu Otrajā pasaules karā. Visai pasaulei skaidri jāsaprot, kurš ir kurš. Visai pasaulei nav tiesību dot nacismam vēl vienu iespēju."

Hersonā iebrucēju triecieni bijuši vērsti pret civilo dzelzceļa infrastruktūru. Ukrainas dzelzceļa uzņēmums Ukrzalizņica pavēstījis, ka triecienos bojāti sliežu ceļi un stacija. Vilcienu satiksmi maršrutā Starp Kijivu un Hersonu nācās apturēt Mikolajivā, pasažierus tālāk līdz Hersonai nogādājot ar autobusiem. Hersonas kara administrācijas priekšnieks Romans Mročko paziņojumā vietnē Telegram informēja, ka pilsētā pēc trieciena bojāti elektrotīkli.

Ukrainas Gaisa spēku komandieris, ģenerālleitnants Mikola Oleščuks informējis, ka Krievijas bruņotie spēki naktī uzbruka Ukrainai ar 55 raķetēm un 21 Shahed tipa trieciendronu. Krievi no Tambovas apgabala esot raidījuši vienu hiperskaņas raķeti H-47M2 Kinžal. Divas ballistiskās raķetes izšautas no kompleksa Iskander-M Krimā, četras spārnotās raķetes Kaļibr no Melnās jūras akvatorijas, viena spārnotā raķete – no kompleksā Iskander-K Krimā, divas vadāmās aviācijas raķetes H59/H-69 – no okupētās teritorijas Zaporižjas apgabalā. 45 spārnotās raķetes H101/H-555 raidītas no stratēģiskajiem bumbvedējiem Tu95MS, kas atradušies Saratovas apgabalā un Kaspijas jūras akvatorijā. Donī raidīti no Primorskoahtarskas Krasnodaras novadā un Kurskas apgabala Krievijā.

Ukrainas pretgaisa aizsardzībai izdevies iznīcināt 33 spārnotās raķetes H101/H-555, četras spārnotās raķetes Kaļibr, divas raķetes H-59/H-69 un 20 trieciendronus.

Ukrainas iekšlietu ministrs Ihors Klimenko pavēstīja, ka triecieni raidīti pa septiņiem Ukrainas apgabaliem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits