Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Londona: Ķīna piegādā Krievijai letālus ieročus

Ķīna piegādā Krievijai letālus ieročus, lai tos izmantotu karā pret Ukrainu, paziņojis Lielbritānijas aizsardzības ministrs Grānts Šapss.

Šapss šodien runā Londonas Aizsardzības konferencē aicināja NATO pamosties un palielināt aizsardzības izdevumus visā aliansē. Ministrs sacīja, ka ASV un Lielbritānijas izlūkošanas dati liecina, ka Krievija un Ķīna sadarbojas kaujas aprīkojuma jomā.

"Nesenā vizīte, ko mēs redzējām, un, manuprāt, par 64% pieaugošais tirdzniecības apjoms starp abām valstīm atklāj, ka patiesībā pastāv daudz dziļākas attiecības. (..) Un tā ir jauna izlūkošanas informācija, kas man dod iespēju šodien (..) atklāt šo faktu. Es domāju, ka tas ir diezgan nozīmīgs," sacīja Šapss.

Krievijas diktators Vladimirs Putins šomēnes vizītē Ķīnā tikās ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu.

Šapss uzsvēra, ka demokrātiskām valstīm ir jāaizstāv brīvības, kas atkarīgas no starptautiskās kārtības, un tas nozīmē, ka "mums ir nepieciešams vairāk sabiedroto un partneru" visā pasaulē.

"Ir pienācis laiks pasaulei pamosties. Un tas nozīmē pārvērst šo brīdi konkrētos plānos un spējās. Un tas sākas ar pamatu radīšanu alianses mēroga izdevumu palielināšanai," norādīja ministrs.

Ķīnas prezidents Putina vizītes laikā šomēnes sacīja, ka konfliktam Ukrainā būtu jārod "politisks risinājums", taču sīkāk nepaskaidroja. Pekina ir viena no galvenajām Putina atbalstītājām un turpina Maskavai piegādāt karadarbībai būtiskas preces un sastāvdaļas un iepirkt Krievijas naftu un gāzi, tādejādi sekmējot Krievijas ekonomiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits