Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Laikraksts: Rietumvalstis valstis apsver trīs veidus, kā reaģēt uz Krievijas hibrīdpasākumiem

Rietumvalstu varasiestādes un to ekspertu kopiena nav apmierinātas ar gatavību reaģēt uz Krievijas hibrīdpasākumiem, kas aptver plašu darbību spektru no dezinformācijas izplatīšanas līdz sabotāžai, un apsver trīs reaģēšanas veidus, vēsta laikraksts "Financial Times".

Saskaņā ar "Financial Times" informāciju NATO valstis pašlaik apsver trīs veidu atbildes soļus. Tie ir izklāstīti nesen publicētajos britu parlamenta ziņojumos un kopīgā NATO un Eiropa Savienības (ES) ziņojumā.

Pirmais solis ir atzīt, ka notiek hibrīduzbrukumi, un publiski tos atmaskot. Tas varētu izskaidrot to, ka par Krievijas izvērstajiem pasākumiem arvien biežāk ziņo iestādes tādās valstīs kā Lielbritānija, Vācija un Polija, kā arī NATO Padomes maija sākumā pieņemto paziņojumu, kurā norādīts uz Krievijas hibrīdkampaņu.

Otrais solis ir stiprināt kritisko infrastruktūru, aizsargāt informācijas sistēmas pret kiberuzbrukumiem un izglītot sabiedrību par dezinformācijas kampaņu risku.

Visbeidzot, trešais solis ir veikt pretpasākumus pret Krieviju. Piemēram, Čehija jau sen ir aģitējusi par Krievijas diplomātu pārvietošanās ierobežošanu. Prāga ir norādījusi, ka viņi izmanto kontroles trūkumu uz Čehijas robežām ar kaimiņvalstīm, savukārt Čehijas izlūkdienesti nevar uzraudzīt aizdomīgus diplomātus ārpus savas teritorijas.

Taču ir arī priekšlikumi rīkoties agresīvāk, piemēram, uzsākt informācijas kampaņu, lai informētu Krievijas iedzīvotājus par Ukrainā izvērstā kara cenu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits