Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Krimā nogremdēts krievu patruļkuģis

Krievijas okupētajā Krimā naktī uz otrdienu Ukrainas jūras dronu triecienā nogremdēts Krievijas patruļkuģis Sergej Kotov, apstiprinājusi Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde (HUR).

Krimā naktī bija dzirdami sprādzieni. Vairāki krievu militārie blogeri platformā "Telegram" vēsta, ka jūras dronu uzbrukumu mērķis bijis patruļkuģis "Sergej Kotov", daži ziņo, ka kuģis nogremdēts.

"Tā arī notika: ar BEKiem (bezekipāžas kuteriem) veica triecienu projekta 22160 patruļkuģim "Sergej Kotov". Šobrīd precizēju apkalpes likteni bet ar kuģi - viss cauri," vēsta kanāls "Dva majora" ("Divi majori").

Krievijas propagandisti arī publicējuši video ar trieciena brīdi.

Ukrainas jūras droni trāpīja kuģim "Sergej Kotov" netālu no Feodosijas. Internetā publicētajos kadros ir dzirdamas apšaudes skaņas. Acīmredzot krievi mēģināja iznīcināt kuterus, taču tiem izdevās sasniegt mērķi.

Video beigās ir dzirdams, kā drons ietriecas patruļkuģī. Atskan skaļš sprādziens, kuģi pārņem liesmas.

Ukrainas uzbrukumā patruļkuģim "Sergej Kotov" ir nogalinātie un ievainotie, paziņoja HUR pārstāvis Andrijs Jusovs.

"Ir bojāgājušie un ievainotie. Tomēr pastāv iespēja, ka daļa apkalpes varētu būt evakuējusies. Vismaz ir zināms par vairāk nekā desmit ātrās palīdzības automašīnām, kuras uz tuvāko sauszemes gabalu izsauca ienaidnieks. Tas nozīmē, ka evakuācijas operācija tomēr tika veikta," viņš sacīja "Radio Brīvība".

Saskaņā ar HUR sniegto informāciju jūras bezpilota aparātu "Magura V5" triecienā tika nodarīti bojājumi kuģa pakaļgaldam, kā arī tā labajam un kreisajam bortam.

Savukārt Krimas tilts uz astoņām stundām tika slēgts transporta kustībai. Okupanti paziņojuši, ka tika slēgta vilcienu satiksme un aizkavēti vismaz deviņi vilcieni.

Naktī uz otrdienu okupētajā Kerčā dārdējuši skaļi sprādzieni. Tie bijuši dzirdami dažādos pilsētas rajonos, vēsta vietējie iedzīvotāji.

Krievijas kanāli platformā "Telegram" ziņo, ka pirmdien ap plkst.23.30 dažādos Kerčas rajonos bijuši dzirdami trīs līdz pieci spēcīgi sprādzieni.

Pēc piecām minūtēm apturēta satiksme pār Krimas tiltu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits