Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Krievijas raķešu triecienā Odesai 20 nogalinātie

Krievijas raķešu triecienā Ukrainas dienvidu pilsētai Odesai piektdien nogalināti 20 un ievainoti 73 cilvēki, paziņoja Odesas apgabala valsts administrācijas vadītājs Olehs Kipers.

Nogalināto un ievainoto vidū ir ir vietējie iedzīvotāji, mediķi un glābēji. Uzbrukumā nogalināto cilvēku vidū ir arī Odesas mēra bijušais pirmais vietnieks.

"Starp šodienas uzbrukumā nogalinātajiem ir mans bijušais pirmais vietnieks Serhijs Tetjuhins. Tas ir ārkārtīgi smags zaudējums mums visiem," sacīja Odesas mērs Hennadijs Truhanovs.

Nodarīti postījumi ēkām, gāzesvadam un transportlīdzekļiem.

Ukrainas dienvidu aizsardzības spēki paziņoja, ka piektdienas trieciens Odesai tika veikts ar raķetēm "Iskander-M" no anektētās Krimas.

"Raķešu uzbrukumā pilsētas civilajai infrastruktūrai tika iznīcināta atpūtas objekta trīsstāvu ēka, bojātas vismaz desmit privātmājas, tehniskās apkopes stacija, zemspiediena gāzesvads, ātrās palīdzības un ugunsdzēsības un glābšanas dienesta automašīnas," teikts Ukrainas armijas paziņojumā.

Glābēji likvidējuši ugunsgrēku un turpinās gruvešu novākšana.

Ukrainas dienvidu aizsardzības apvienotā koordinācijas preses centra vadītāja Natālija Humeņuka žurnālistiem notikuma vietā sacīja, ka Krievijas armija ar nelielu laika intervālu uz Odesu izšāva vismaz divas raķetes "Iskander".

Pēc viņas teiktā, pretinieks nemitīgi izmanto dubultu triecienu taktiku. Ukrainas dienvidu aizsardzības spēku atbildības zonā militārpersonas vairākkārt fiksējušas, kā glābšanas dienestu darba laikā notikuši atkārtoti triecieni. Tas attiecas gan uz Krievijas armijas artilēriju piefrontes reģionos, gan raķešu triecieniem, piemēram, Mikolajivas apgabalā. "Arī Odesas apgabalā ļoti bieži glābšanas dienestiem darba laikā nākas doties uz patvēruma vietu atkārtotu gaisa trauksmju laikā," sacīja Humeņuka.

Sestdien Odesā un Odesas apgabalā izsludinātas sēras.

 

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits