Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +23 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Imigrantu pieplūdums Lielbritānijā vairo atbalstu ES pamešanai

Imigrantu pieplūdums Lielbritānijā vairo atbalstu Eiropas Savienības (ES) pamešanai, aplūkojot situāciju Pīterboro, secinājusi ziņu aģentūra AFP.

Konkrētajā gadījumā runa ir galvenokārt par imigrantiem no Austrumeiropas.

"ES neapturēs visus imigrantus (..), un mēs nespējam tikt galā," ziņu aģentūrai AFP norādīja viens no Pīterboro iedzīvotājiem.

Pīterboro, kur dzīvo aptuveni 184 500 cilvēki, atrodas Anglijas dienvidos, kas ir viens no eiroskeptiskākajiem Lielbritānijas apgabaliem.

Kāds cits pilsētiņas iemītnieks tikmēr piebilda, ka iebraucējiem nav tās pašas vērtības, kādas reiz piemita šai vietai.

"Izskatās, ka viņi nevēlas pārāk integrēties, viņiem ir pašiem savi veikali, viņi runā paši savā valodā," piebilda pensionārs. Līdzīgas bažas izskanējušas no iedzīvotāju puses arī daudzās citās Lielbritānijas pilsētās.

Gandrīz puse no britu vēlētājiem un gandrīz trīs ceturtdaļas to, kuri vēlas izstāšanos no ES, nosauc imigrāciju par svarīgāko faktoru, ko ņem vērā, pieņemto lēmumu, liecina sabiedriskās domas pētniecības organizācijas "Opinium" veiktā aptauja.

Pīterboro ir sena imigrācijas vēsture, bet visaugstāko līmeni imigrācija sasniedza no 2001.gada līdz 2011.gadam, kad pilsētā ieradās 24 166 jauni iedzīvotāji.

Pīterboro ielā Lincoln Road jau kopš Otrā pasaules kara apmetās uz dzīvi itāļi, poļi, aziāti un īri, un tagad tur starp austrumeiropiešu veikaliem atrodas arī poļu radio stacija Radio Star.

Radiostacijas darbiniece AFP sacīja, ka britu sabiedrībā ir integrējušies daudzi poļi, kas ir nobažījušies par iespējamo Lielbritānijas izstāšanos no ES.

Viņa norādīja, ka, skatoties uz atsevišķiem imigrantiem, briti kopumā ir pozitīvi noskaņoti, bet, skatoties uz imigrāciju visumā, viņi vēlētos to samazināt.

Lielbritānijā neto imigrācija - starpība starp iebraucējiem un izbraucējiem - gadā sasniegusi 336 000 cilvēku.

Londonas Ekonomikas skolas pētnieks Džozefs Daunings norādīja, ka bažas par imigrācijas radīto slogu sabiedriskajiem pakalpojumiem ir pamatotas, bet tās būtu jāatsver nodokļiem, ko imigranti maksā valstij.

Viņaprāt, valsts vienkārši nav pratusi pārvērst šo nodokļos samaksāto naudu investīcijās infrastruktūrā, un tas savukārt raisījis aizvainojumu tādās kopienās kā Pīterboro, kur vairāki politiķi pauduši skaļu atbalstu ES pamešanai.

Pilsētas domes loceklis Pīts Rīvs sacīja AFP, ka Pīterboro iedzīvotāji tiešām ir pieredzējuši tumšāko pusi no valsts dalības ES.

Tikmēr Londonas austrumos lielais imigrantu pieplūdums nav pāraudzis redzamā pretestībā ES.

AFP kā vienu no pozitīvajiem piemēriem min vietējā futbola kluba Clapton FC atdzimšanu, pateicoties imigrantu līdzdalībai. Vietējie futbola mači tagad piesaista simtiem līdzjutēju.

Kluba vadītājs šo situāciju raksturoja kā milzīgu kausējamo katlu, kas visus sakausē kopā un atsvaidzina futbola klubu.

"Te ir itāļi, spāņi, poļi, angļi; nav svarīgi, no kurienes tu esi, svarīgi, ko tu domā. Tas 100% atspoguļo vietējo apgabalu," norādīja kāds itāļu futbola līdzjutējs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits