Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Igaunijā drīzumā ieradīsies pirmie septiņi patvēruma meklētāji no Grieķijas

Igaunija ir informējusi Grieķiju, ka tuvākajā laikā uzņems pirmos septiņus patvēruma meklētājus no šīs valsts saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) migrācijas plānu.Patvēruma meklētāji, kas ieradīsies Igaunijā, ir piecu cilvēku ģimene no Irākas, vīrietis no Sīrijas un vīrietis no Jemenas, aģentūru BNS informēja Igaunijas Iekšlietu ministrijā.

"Iekšējās drošības institūcijas ir darījušas visu, kas to spēkos, un mēs tagad varam apstiprināt, ka pirmie kara bēgļi, kuriem nepieciešama aizsardzība, tuvākajā laikā ieradīsies Igaunijā. Ja viss noritēs labi, viņi šeit ieradīsies nākamnedēļ. Pēc ierašanās par viņiem gādās atbalsta personāls. Vienlaikus mēs vēlamies, lai visi saprastu, ka šiem cilvēkiem ir nepieciešama aizsardzība un viņi nevēlas publisku uzmanību. Tādēļ mēs sniegsim detalizētāku informāciju pēc šo cilvēku ierašanās Igaunijā," sacīja Igaunijas Iekšlietu ministrijas ģenerālsekretāra vietnieks tiesībaizsardzības un migrācijas politikas jautājumos Raivo Kīts.Cilvēki, kas ieradīsies Igaunijā, ir no reģioniem, kur bailes par savu drošību tiek piedzīvotas ik dienu, norādīja amatpersona."Cilvēkiem, kas šeit ierodas, neviena adaptācijas programma nevar aizvietot Igaunijas iedzīvotāju atvērtās sirdis, un ikvienam no mums ir iespēja izdarīt tā, lai visi Igaunijas iedzīvotāji - arī tie, kuriem šī ir jauna zeme, - justos droši un Igaunijai nepieciešami," Kīts piebilda.Grieķija ir iesniegusi Igaunijai datus par vēl 12 personām no Sīrijas, Jemenas un Irākas. To vidū ir trīs ģimenes un viens vīrietis.Gan saistībā ar personām, kuru uzņemšana Igaunijā jau ir apstiprināta, gan saistībā ar pārējām vispirms tiek pārbaudīta pašas personas sniegtā informācija, pēc tam Igaunijas eksperti intervē visas personas. Ja biogrāfijas pārbaude un intervija apliecina, ka personai ir nepieciešama starptautiskā aizsardzība un tā nerada draudus, Igaunijas varasiestādes apstiprina tās ierašanos valstī.Personām, kas tiks uzņemtas Igaunijā, tiks piedāvāta iespēja saņemt uzturēšanās atļauju valstī. Pēc tam tām tiks veikta veselības pārbaude un organizēta pārvešana uz Igauniju.Igaunijai saskaņā ar ES migrācijas krīzes risināšanas plānu ir jāuzņem 550 patvēruma meklētāju un bēgļu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievija aktīvi vervē pusaudžus karam Ukrainā

Krievija aktīvi vervē pusaudžus jau no 17 gadu vecuma, lai iesaistītu tos karā pret Ukrainu, ziņo Ukrainas Aizsardzības ministrijas paspārnē izveidotais Nacionālās pretošanās centrs.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits