Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Francijas prezidenta vēlēšanās nobalsojuši 65,3% vēlētāju

Francijas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā svētdien līdz plkst.17 pēc vietējā laika (plkst.18 pēc Latvijas laika) nobalsojuši 65,3% vēlētāju un tas ir mazāk nekā šajā pat laika sprīdī pirmajā kārtā un 2012.gada vēlēšanās, liecina Iekšlietu ministrijas aplēses.

Līmenis ir par 6,6 procentpunktiem zemāks nekā 2012.gada vēlēšanu otrajā kārtā un par četriem procentpunktiem zemāks nekā šā gada balsošanas pirmajā kārtā 23.aprīlī.

Atbilstoši balsotāju aptaujām, kas veiktas svētdien vēl pirms balsošanas beigām, Francijas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā centrists Emanuēls Makrons apsteidz galējo labējo Marinu Lepenu, pavēstīja Beļģijas raidorganizācija RTBF.

Vēl piektdien publicētie sabiedriskās domas aptauju rezultāti liecināja, ka Makrons vēlēšanu otrajā kārtā uzvarēs, saņemot 62% balsu, bet Lepena iegūs 38% balsu.

Papildināta visa ziņa

Top komentāri

Jete
J
Nu, 99% gan nebūs, bet kā rāda pašreizējās aptaujas - savi 62% Makronam gan būs.
sad
s
Diez kas nav. Ekonomiskā ziņā frančiem šajās vēlēšanās ir izvēlē starp lābējiem un ļoti labējiem. Kreisos nevar ievēlēt nekādi. Nu tad lai franči arī izbauda savas izvēles sekas. Paredzu studentu nemierus par augstākās izglītības izmaksām, paredzu milzīgus strādājošo streikus un paredzu arī nabadzību un valsts atpalicību. Ja labējie politiķi nedod iespēju cilvēkiem strādāt un attīstīties, tad valsts ātri vai vēlu nonāk nabadzībā, atpalicībā un tās drošība un vieta uz starptautiskās arēnas ir apdraudēta. Ziemeļvalstis pierāda ceļu uz īstu un noturīgu veiksmes stāstu. Skumji, ka franči to pašreiz nav sapratuši.
Man patika franču plakāts,
M
kur bija liels orangutāns ar La Penes vaibstiem nobildēts. Tā varētu Francijas 2/3 vēlētāju attieksmi raksturot.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits