Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Francija Durovam izvirza apsūdzības

Ziņapmaiņas lietotnes Telegram dibinātājam un vadītājam Pāvelam Durovam Francija trešdien izvirzījusi virkni apsūdzību vairākos ar organizēto noziedzību saistītos noziegumos, paziņojusi Parīzes prokuratūra.

Durovs atbrīvots pret piecus miljonus eiro lielu drošības naudu. Viņam aizliegts izbraukt no Francijas un divas reizes nedēļā jāierodas policijā.

Durovam izvirzītas apsūdzības sazvērestībā, lai organizētā grupā pārvaldītu tiešsaistes platformu, kas ļauj veikt nelikumīgus darījumus.

Viņš apsūdzēts par atteikšanos sniegt varasiestāžu pieprasīto informāciju, par līdzdalība hakeru programmatūras izplatīšanā, par nepilngadīgu personu pornogrāfisku attēlu izplatīšanu organizētā grupā, par narkotiku izplatīšanu un līdzdalību krāpšanā organizētā grupā, kā arī par nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Durovs apsūdzēts arī kriptogrāfijas pakalpojumu sniegšanā ar mērķi nodrošināt konfidencialitāti bez obligātas deklarēšanās un kriptogrāfijas līdzekļu nelikumīgā nodrošināšanā un importā.

Ja Durovs tiks atzīts par vainīgu, viņam draud desmit gadu cietumsods.

Parīzes prokuratūra norādījusi, ka "Telegram" faktiski nereaģē uz tiesas pieprasījumiem, uz ko norādījuši arī citu Eiropas Savienības (ES) valstu, piemēram, Beļģijas pārstāvji.

Sākotnējo izmeklēšanu Durova lietā prokuratūra sāka 2024. gada februārī, bet tiesas izmeklēšana sākās 8. jūlijā.

Kā ziņots, Durovs tika aizturēts sestdien Parīzes Le Buržē lidostā, pamatojoties uz jūlijā ierosināto krimināllietu aizdomās par 12 iespējamajiem krimināli sodāmiem nodarījumiem.

Aģentūras AFP un "France Info" ziņo, ka Durovs tiek turēts aizdomās arī par "nopietniem vardarbības aktiem" pret vienu no saviem bērniem. Lietu nesen ierosinājusi Francijas bērnu labklājības pārvalde, un tā attiecas uz 2017.gadā dzimušo Durova dēļu, kurš šobrīd dzīvo Šveicē.

Izmeklēšanu veic arī ES iestādes, kas uzskata, ka "Telegram", iespējams, ir samazinājis lietotāju skaitu bloka teritorijā, lai izvairītos no lielajiem IT uzņēmumiem piemēroto noteikumu ievērošanas, ziņo laikraksts "Financial Times".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Centrāleiropa gatavojas lietavām un plūdiem

Centrāleiropas valstis gatavojas spēcīgām lietavām un plūdiem, kas nedēļas nogalē tiek prognozēti Čehijā, Polijā, Austrijā, Vācijā, Slovākijā un Ungārijā.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits