Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 31. augusts
Aigars, Vilma

Francijā balsos par Palestīnas atzīšanu

Francijas parlaments 28.novembrī balsos par Sociālistu partijas priekšlikumu aicināt valdību atzīt Palestīnas valsti, trešdien paziņoja informācijas avots parlamentā. 

Nesaistošais, bet dziļi simboliskais balsojums notiks pēc līdzīga balsojuma Lielbritānijas parlamentā, kā arī pēc Zviedrijas paziņojuma, ka tā atzīst Palestīnas valsti. 

Dokumenta projektā teikts, ka parlamenta apakšnams "aicina Francijas valdību izmantot Palestīnas valsts atzīšanu kā instrumentu, lai panāktu konflikta galīgu atrisinājumu". 

Francija "pavisam noteikti kādā brīdī atzīs Palestīnas valsti", vēl sestdien sacīja Francijas ārlietu ministrs Lorāns Fabiuss. 

"Jautājums ir, kad un kā, jo šai atzīšanai ir jābūt noderīgai centienos iziet no strupceļa un dot ieguldījumu konflikta galīgajam atrisinājumam," sacīja ministrs. 

Lielbritānijas parlaments 13.oktobrī simboliskā balsojumā atbalstīja Palestīnas valstiskumu, norādot, ka tas nemaina Londonas atbalstu divu valstu risinājumam. Parlaments nobalsoja par "Palestīnas valsts atzīšanu līdzās Izraēlas valstij", sperot šo soli kā daļu no ieguldījuma divu valstu risinājuma panākšanai. 

Atbilstoši palestīniešu pašpārvaldes datiem Palestīnas valsti ir atzinušas 134 valstis. 

Jau ziņots, ka sestdien Eiropas Savienības augstā ārlietu pārstāve Federika Mogerīni aicināja izveidot Palestīnas valsti. Tās galvaspilsētai, tāpat kā Izraēlas galvaspilsētai, būtu jābūt Jeruzalemē, sacīja Mogerīni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits