Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

ES valstis atvieglo ieceļošanu, Eiropas Parlaments apstiprina digitālo sertifikātu

Vairākas tūristu iecienītākās valstis Eiropā paziņojušas, ka strauji atver robežas ceļotājiem, kuri ir vakcinēti pret Covid-19, pārslimojuši to vai var uzrādīt negatīvu testu. Ceļošanu atvieglos arī Eiropas Parlamenta šonedēļ pieņemtais lēmums atbalstīt digitālā Covid-19 sertifikāta ieviešanu. Pēc apstiprināšanas ES Padomē tas varētu stāties spēkā 1. jūlijā, vēsta Euronews.

Eiropas Parlaments par sertifikāta ieviešanu debatēja un balsoja otrdien, par balsojuma rezultātiem paziņojot trešdien. LETA, atsaucoties uz Eiropas Parlamenta preses sekretāru Latvijā Jāni Krastiņu, vēsta, ka sertifikātu izsniegs valsts iestādes, tas būs bez maksas un pieejams papīra vai digitālā formātā. Dokuments apliecināšot, ka persona ir vakcinēta pret Covid-19, tai nesen ir negatīvs testa rezultāts vai arī, ka tā ir atveseļojusies pēc infekcijas. Praksē tie būšot trīs atšķirīgi sertifikāti, savietojami un verificējami visā ES. Īpaši noteikumi novērsīšot krāpšanu un viltošanu.

Visām ES dalībvalstīm būšot jāatzīst vakcinācijas sertifikāti, kas izsniegti citā dalībvalstī, attiecībā uz vakcīnām, ko atļāvusi Eiropas Zāļu aģentūra. Dalībvalstu ziņā būs izlemt, vai tās atzīst arī vakcīnas, kas atļautas saskaņā ar nacionālajām autorizācijas procedūrām, vai vakcīnas, kuras ārkārtas lietošanai ir uzskaitījusi Pasaules Veselības organizācija (PVO), informējis Krastiņš.

Euractiv.com ziņo, ka Eiropas Komisija jau sākusi sarunas ar ASV un Apvienoto Karalisti par ES Covid-19 sertifikāta atzīšanu.

Deutsche Welle vēsta, ka tikmēr vairākas ES valstis paziņojušas, ka atvieglo ieceļošanas nosacījumus jau pirms 1. jūlija. Francija kopš 9. jūnija atvērusi robežas vakcinētiem tūristiem no ES valstīm un valstīm, kuras atrodas Francijas "zaļajā" sarakstā, to skaitā Japānas, Dienvidkorejas, Izraēlas. Nevakcinētajiem būs jāuzrāda negatīvs tests.

Spānijā no 7. jūnija karantīnā nav jādodas ieceļotājiem, kuri var uzrādīt pierādījumu, ka ir pagājušas divas nedēļas kopš vakcinācijas, ir pārslimota Covid-19 vai veikts negatīvs tests.

Grieķija ir atvērusi robežas tūristiem no 50 valstīm, to skaitā ir ES valstis, ASV, Kanāda, Krievija, Ķīna. Viņiem jāuzrāda vakcinācijas sertifikāts, negatīvs PCR tests vai dokuments par Covid-19 pārslimošanu. Grieķijas valdība papildus ES apstiprinātajām vakcīnām akceptē arī Novavax, Sinovac, Sputnik V, Casino Biologics un Sinopharm vakcīnas.

Kipra ieceļošanai akceptē ES reģistrētās vakcīnas, kā arī Sputnik V un Sinopharm. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievu lidlaukā Krimā atskanējuši sprādzieni

Naktī uz trešdienu atskanējuši sprādzieni krievu okupētajā Krimas pussalā netālu no Džankojas kara lidlauka, vēsta lietotnes Telegram kanāls Astra un citi vietējie mediji.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits