Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Baltijas un Polijas ministri aicina ES aizliegt autokravu pārvadājumus ar Krieviju un Baltkrieviju un šo valstu kuģu ienākšanu

Baltijas valstu un Polijas satiksmes ministri aicinājuši Eiropas Savienību (ES) aizliegt autokravu pārvadājumus ar Krieviju un Baltkrieviju, kā arī šo valstu ienākšanu ES ostās, paziņojis Lietuvas satiksmes ministrs Marjus Skuodis.

"Šodien es parakstīju trīs Baltijas valstu un Polijas satiksmes ministru kopīgu aicinājumu ES institūcijām un citiem kolēģiem ieviest ES mēroga aizliegumu autokravu pārvadājumiem uz un no Krievijas un Baltkrievijas, vienlaikus aizliedzot šo valstu kuģu ienākšanu ES ostās," sociālajā tīklā "Facebook" otrdien, 22.martā, ierakstījis Skuodis.

Ministri pauduši cerību, ka šādi aizliegumi tiks apspriesti ceturtdien, 24.martā, un piektdien, 25.martā, Briselē paredzētajā ES samitā.

"Ņemot vērā, ka Krievijas brutālā agresija Ukrainā turpinās, ES rīcība ir vajadzīga šeit un tagad. Mēs ceram, ka ES valstu un valdību vadītāji, kas tiksies Briselē ceturtdien, nešaubīsies," piebildis Skuodis.

Pēc Latvijas satiksmes ministra padomnieces komunikācijas jautājumos Maijas Rēnas aģentūrai LETA paustā, ministri vēstulē norāda, ka ES aizvadīto nedēļu laikā ir spējusi rīkoties izlēmīgi un ieviest ārkārtas risinājumus, pieņemot plašas sankciju pakotnes, tostarp arī transporta jomā. "Tikai turpmāka aktīva rīcība var dot taustāmus rezultātus un panākt pietiekamu spiedienu uz Krieviju. Krievijas agresijai pretī jāliek solidāra, vienota un stingra atbilde no visas ES, ieviešot turpmākas sankcijas," minēts vēstulē.

Vienlaikus satiksmes ministrs Tālis Linkaits (K) atzīmē, ka Krievija jau mēnesi turpina neattaisnojamo brutālo iebrukumu Ukrainā. "Šādā situācijā Krievijas kuģu turpmāka ienākšana ES ostās nav pieļaujama," pauž ministrs.

Tāpat Baltijas valstu un Polijas ministri rosina uz laiku pilnībā aizliegt sauszemes kravas transportam no Krievijas un Baltkrievijas iebraukt ES, norādot, ka tie joprojām ik dienas "uztur Krievijas kara mašinēriju".

Vēstuli parakstīja Linkaits, Skuodis, Igaunijas ekonomikas lietu un infrastruktūras ministrs Tāvi Āss un Polijas infrastruktūras ministrs Andžejs Adamčiks.

Jau ziņots, ka Latvijas Satiksmes ministrija Latvijas ostu administrācijām jau iepriekš ir izteikusi aicinājumi neielaist ostās Krievijas karoga kuģus.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) otrdien, 22.martā, pēc koalīcijas sanāksmes skaidroja, ka Linkaits strādā pie šī jautājuma kopā ar Baltijas un citu ES valstu partneriem. Vislabākais risinājums būtu, ka visa ES to ieviestu vienlaikus, lai nebūtu traucēta ES iekšējā tirgus konkurence, atzīmēja premjers, norādot, ka Linkaits vēl ziņos, kā sokas Eiropas līmeņa sarunas šajā jautājumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits