Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Zemestrīcē Indonēzijā bojāgājušo vidū daudz skolēnu

Glābējiem cenšoties atrast zemestrīcē Indonēzijas Javas salā sagrauto ēku drupās izdzīvojušos, konstatēts, ka lielākā daļa dzīvību zaudējušo ir bērni, kuri dabas katastrofas brīdī pirmdienas pēcpusdienā atradās mācībās skolās, vēsta The Guardian.

Zemestrīces ar magnitūdu 5,6 epicentrs atradās Čiandžuras reģionā Rietumjavas provincē 10 kilometru dziļumā. Čiandžuras pilsētas vadība otrdien Instagram vēstīja, ka apstiprināta 252 cilvēku nāve, 31 pazudis bez vēsts, 377 ievainoti, 7060 evakuēti.

Rietumjavas gubernators Ridvans Kamils pavēstījis, ka vairums dzīvību zaudējušo ir bērni. Daudz nāves gadījumu konstatēti dažās islāmiskajās skolās. Esot skaidrs, ka bojāgājušo un ievainojumus guvušo cilvēku skaits vēl pieaugs

Varasiestādes paziņojušas, ka zemestrīcē un tās pēcgrūdienos sagrautas vismaz 2200 ēkas. Pēc tās pārvietoti vairāk nekā 13 tūkstoši cilvēku. No citiem valsts reģioniem uz Rietumjavu nosūtīti simtiem policistu un glābēju. 

Indonēzijas prezidents Džoko Vidodo, kurš otrdien apmeklēja dabas katastrofas skarto apgabalu, teica, ka pašlaik pamatuzdevums ir atrast zem drupām izdzīvojušos, un solīja piegādāt palīdzību cietušajiem un nodrošināt kompensāciju par zaudētajiem īpašumiem, ziņo BBC.

Indonēzija atrodas Klusā okeāna paaugstinātas tektoniskās aktivitātes zonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits