Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Sprādzienā parkā Pakistānas pilsētā Lahorā nogalināti 72 cilvēki (papildināts 12:12)

Bumbas sprādzienā svētdien parkā Pakistānas pilsētā Lahorā nogalināti 72 un ievainoti vairāk nekā 300 cilvēki, paziņoja amatpersonas.

Daudzi no ievainotajiem ir kritiskā stāvoklī.

Pakistānas Pendžabas provincē izsludinātas trīs dienu sēras, pieminot svētdien Lahoras pilsētā notikušā sprādziena upurus, kuru skaits pieaudzis līdz 72.

Lielākā daļa bojāgājušo ir sievietes un bērni. Aptuveni 340 cilvēki sprādzienā ievainoti, daudzi no viņiem ir kritiskā stāvoklī. Slimnīcas pilsētā ir pārpildītas, cietušie izvietoti gaiteņos uz grīdas, valdības amatpersonas tviterī aicina cilvēkus ziedot asinis.

Nogalināto un ievainoto vidū ir daudz sieviešu un bērnu.

Eksplozija notika parkā Ikbala dārzs (Gulshan-e-Iqbal), kas ir nosaukts dzejnieka Muhammada Ikbala vārdā.

BBC ziņo, ka atbildību pār sprādzienu uzņemas pakistāņu Talibana atzars - Jamaat ul Ahrar, kurš paziņojis, ka tā mērķis bijis nogalināt kristiešus.

Policijas pārstāvis sacīja, ka vēl nav noskaidrots, vai terora aktu sarīkojis spridzinātājs pašnāvnieks.

Parkā pulcējās daudzas kristiešu ģimenes, kas svinēja Lieldienas.

Jamaat ul Ahrar iepriekš uzņēmies atbildību par vairākiem sprādzieniem, paziņojot, ka tie sarīkoti, lai atriebtos par to, ka februārī izpildīts nāvessods pakarot bijušā Pendžabas provinces gubernatora Salmana Tasīra slepkavam Mumtazam Kadri. 2011.gadā Kadri, kurš bija Tasīra miesassargs, nošāva toreizējo gubernatoru, jo viņš bija paudis atbalstu kristietei Asijai Bibi, kurai 2010.gadā tika piespriests nāvessods pakarot par musulmaņu pravieša Muhameda zaimošanu. Nāvessods Bibi, kura savu vainu noliedz, vēl nav izpildīts, jo to vēl nav apstiprinājusi valsts augstākā tiesa.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) Latvijas vārdā izsaka līdzjūtību Pakistānas tautai saistībā ar svētdien Lahorā notikušo terora aktu, kurā gāja bojā vismaz 65 cilvēki un vairāk nekā 200 tika ievainoti.

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā, Rinkēvičs Latvijas vārdā asi nosoda Pakistānā notikušo terora aktu un pauž visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem un visai Pakistānas tautai.

Rinkēvičs uzsver, ka terorisms nav pieļaujams nekādās tā izpausmēs. Šis terora akts vēlreiz apliecina nepieciešamību pasaules valstīm sadarboties, lai novērstu pieaugošo terorisma izplatību, pauž ministrs.

precizēts nogalināto skaits


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits