Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lavrovs aizstāv Krieviju ANO Drošības padomē

Ceturtdien, ANO Drošības padomes laikā Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova centieni attaisnot Krievijas īstenoto karu Ukrainā, kārtējo reizi nevainagojās ar panākumiem, vēsta Reuters.

 

Lavrovs apsūdzēja Kijevu Krievijas drošības apdraudēšanā un Ukrainas krievu un krievvalodīgo tiesību "nekaunīgā mīdīšanā", piebilstot, ka tas viss "kārtējo reizi apliecina, ka lēmums veikt īpašo militāro operāciju bija neizbēgams".

Savā uzrunā Lavrovs arī uzsvēra, ka valstis, kas piegādā Ukrainai ieročus un apmāca tās karavīrus, pastiprina konfliktu un šāda “ kolektīvo Rietumu apzināta konflikta kurināšana nepalikšot nesodīta”.

Savukārt Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba sacīja, ka “melu daudzums, kas nāk no Krievijas diplomātu mutēm ir visai neordinārs”.

Pēc savas uzrunas Lavrovs pameta ANO Drošības padomes telpas.

Komentējot Krievijas diplomātu vēlmi pēc iespējās ātrāk Drošības padomes telpas Kuleba sacīja: “Šodien ievēroju, ka Krievijas diplomāti bēg no atbildības tikpat ātri kā Krievijas spēki.”

ANO vairākkārtīgi ir aicinājis Maskavu izbeigt karu un uzņemties atbildību par Ukrainā pastrādātajiem noziegumiem un zvērībām. Sēdē piedalījas arī ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens un Ķīnas ārlietu ministrs Vans Jī.

Blinkens uzsvēra, ka Vašingtona turpinās atbalstīt Ukrainu visos iespējamos veidos. Viņš arī norādīja, ka  Krievijas īstenotais karš Ukrainā  "uzspļauj starptautiskās kārtības un miera uzturēšanas normām", par kurām iestājas ANO Drošības padome. "Mēs nevaram ļaut prezidentam Putinam tikt sveikā cauri," piebilda Blinkens. 



 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits