Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kiprā atceļ tanku parādi, lai ietaupītu līdzekļus skolēnu brokastīm

Kipras Neatkarības dienas armijas parāde 1.oktobrī notiks bez tanku un smagās militārās tehnikas skates, bet ietaupītie līdzekļi tiks ziedoti trūcīgo skolēnu bezmaksas brokastīm, piektdien pavēstīja aizsardzības ministrs Fotis Fotiu.

Ietaupītie līdzekļi tiks nodoti valdības kampaņai, kas tiek īstenota, lai skolās nodrošinātu rīta maltīti trūcīgo ģimeņu atvasēm.

Paredzams, ka bezmaksas brokastis šajā mācību gadā recesijas skartajā valstī būs vajadzīgas teju 11 000 bērnu. Valdība apņēmusies nodrošināt pienācīgu dienas sākumu visiem skolēniem.

Varasiestādes pagājušajā mēnesī pavēstīja, ka brokastīs vairs netiks piedāvāta augļu sula, jo ir pieaudzis trūcīgo ģimeņu skaits un finansējums ir nepietiekams. Tagad bērniem brokastīs tiek piedāvātas tikai sviestmaizes.

"Šie bērni, kuriem līdz ar viņu vecākiem bezdarbniekiem ir pienākuši grūti laiki, ir mūsu valsts nākotne, un viņiem ir tiesības uz labāku dzīvi," sacīja Fotiu.

Valdība sašķeltajā salā, kas ir viena no militarizētākajām teritorijām pasaulē ar vairākiem desmitiem tūkstošu Turcijas karavīru okupētajā ziemeļdaļā, nolēmusi, ka šogad Neatkarības dienā notiks tikai kājnieku parāde.

Kipra panāca, ka starptautiskie aizdevēji martā piešķir tai desmit miljardu eiro lielu aizdevumu. Atbilstoši panāktajam līgumam Kiprai bija jārestrukturizē bankas.

Kipras grieķiem tika palielināti nodokļi, samazinātas algas, bet bezdarbs pieaudzis līdz 17%. Kopš neatkarības iegūšanas no Lielbritānijas 1960.gadā tik smagu recesiju Kipra vēl nebija piedzīvojusi.

"Šogad gadadienā mūsu tauta atrodas smagā finanšu krīzē un apstākļos, kam ir milzīgs iespaids uz mūsu sabiedrību," sacīja Fotiu. "Mērķis nav demonstrēt mūsu militāro varenību, bet paust simboliskus vēstījumus par to, ka Kipras grieķi turpinās cīņu par nacionālo un fizisko izdzīvošanu."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits