Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jaunzēlandē koronavīrusa uzliesmojums izpleties ārpus Oklendas

Jaunzēlandē jaunais Covid-19 uzliesmojums izpleties ārpus Oklendas, piektdien pavēstīja veselības amatpersonas, šādi apliecinot, ka centieni jauno uzliesmojumu apslāpēt nav bijuši tik sekmīgi, kā cerēts.

Pēc vīrusa negaidītās atkārtotās parādīšanās Oklendā konstatēti vēl 12 lokāli inficēšanās gadījumi un vēl viens iespējams gadījums, sacīja veselības ministrs Kriss Hipkinss.

Divi gadījumi konstatēti Ziemeļu salas pilsētā Tokoroa 210 kilometrus uz dienvidiem no Oklendas.

Inficēšanās ārpus Oklendas notikusi, neraugoties uz stingro karantīnas režīmu Jaunzēlandes lielākajā pilsētā, kur policija uz pilsētas robežām nobloķējusi ceļus.

Ministrs centās mazināt bažas, ka vīruss atkal var parādīties it visur, ja reiz nav izdevies to izolēt Oklendas robežās. "Visi šie gadījumi līdz šim ir saistīti, tie visi ir daļa no Oklendā bāzētā klastera, un tā ir laba ziņa," sacīja ministrs, norādot, ka Tokoroa gadījumi identificēti ātri.

"Mums nav liecību par nevienu Covid-19 gadījumu ārpus Oklendas, kas nebūtu saistīts ar šo klasteri, ar kuru mēs strādājam," skaidroja Hipkinss.

Jaunzēlandes valdība Oklendas karantīnas režīma termiņu pagarina vēl par vismaz 12 dienām, piektdien pavēstīja premjerministre Džasinda Ārderna.

Kopš otrdienas Jaunzēlandē konstatēti 30 jauni inficēšanās gadījumi ar Covid-19 vīrusu. Vairums šo gadījumu ir Oklendā, pilsētā ar pusotru miljonu iedzīvotāju, kur varasiestādes pilsētniekus mudina palikt mājās.

Jaunzēlande trešdien slēdza visus veco ļaužu pansionātus, reaģējot uz pirmajiem lokālajiem jaunā koronavīrusa transmisijas gadījumiem 102 dienu laikā, un Ārderna pieļāva iespēju, ka koronavīrusa atgriešanās dēļ viņa varētu būt spiesta atlikt septembrī paredzētās parlamenta vēlēšanas.

Krīzes sākās, kad otrdien Covid-19 testu rezultāti četriem vienas Oklendas ģimenes cilvēkiem bija pozitīvi.

Inficēšanās gadījumu skaits turpinājis pieaugt, un varasiestādes izmisīgi cenšas noskaidrot inficēšanās avotu, kas joprojām nav zināms.

Nav izdevies atklāt ģenētisku saistību starp jaunajiem Covid-19 gadījumiem un importētajiem gadījumiem, kad inficētie atrodas karantīna, vai arī ar pirmā viļņa gadījumiem, sacīja premjere.

Tomēr viņa pauda optimismu, ka pēdējo uzliesmojumu izdevies ātri atklāt un ka to izdosies pakļaut kontrolei.

"Ir pazīmes, kas liecina, ka mēs šo uzliesmojumu esam atklājuši relatīvi agri," viņa sacīja. "Ar plašo testēšanu un kontaktu izsekošanu" noskaidrots, ka pirmais inficētais saslimis 31.jūlijā, norādīja Ārderna.

papildināts pēc 7.rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits