Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

ES finanšu ministri vienojas par aktīvāku cīņu pret teroristu finansēšanu

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis otrdien vienojušās ātrāk veikt pasākumus teroristu finansējuma apturēšanai, paziņojis Francijas finanšu ministrs Mišels Sapēns.

Salīdzinoši vieglā banku pārskaitījumu veikšana ES iekšienē un tādu nebanku instrumentu izplatība kā iepriekš apmaksātas norēķinu kartes un interneta valūtas apgrūtina valstu iespējas izsekot finanšu transakcijām un bloķēt aizdomīgu aktivitāšu finansēšanu.

"Tā šodien ir prioritāšu prioritāte, jo ikvienu no mūsu valstīm apdraud terorakti," pirms tikšanās ar pārējo dalībvalstu kolēģiem uzsvēra Sapēns.

Parīze ierosinājusi uzlabot finanšu uzraudzības iestāžu pārrobežu sadarbību, paplašināt teroristu kontu iesaldēšanu, uzraudzīt nebanku maksāšanas instrumentus, aktīvāk vērsties pret kultūras vērtību nelikumīgu tirdzniecību un nodrošināt pieeju datiem par aizdomīgiem pārskaitījumiem.

Par dažiem pasākumiem teroristu finansēšanas ierobežošanai tika panākta vienošanās jau pēc janvārī notikušā uzbrukuma franču satīriskā žurnāla Charlie Hebdo redakcijai, taču Sapēns mudināja citas dalībvalstis pasteidzināt to īstenošanu.

"Teroristi ir šeit. Tāpēc nepieciešams rīkoties ātrāk, steidzīgāk un apņēmīgāk nekā līdz šim," uzsvēra Francijas finanšu ministrs.

Finanšu ministri vienojās gan par iepriekš iecerēto pasākumu īstenošanas pasteidzināšanu, gan par jauniem papildu pasākumiem, kurus ierosinājusi Parīze, pēc sarunām pavētīja Sapēns.

Viņš piebilda, ka Eiropas Komisija (EK) nekavējoties ķersies pie nepieciešamo normatīvo aktu sagatavošanas un ka priekšlikumi tiks iesniegti jau nākamajā finanšu ministru sanāksmē, kas paredzēta janvārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits