Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Briti kritizē plānu aizliegt benzīna un dīzeļa auto

Lielbritāniju saniknojusi Eiropas Komisijas (EK) stratēģija par transporta radīto emisiju jeb kaitīgo izmešu daudzuma samazināšanu, kas liedz pilsētās no 2050. gada izmantot benzīna un dīzeļa dzinēju automašīnas. Briti izteikušies, ka Brisele dzīvo fantāziju pasaulē, turklāt mānot autovadītājus, šādi cerot mazināt Eiropas atkarību no naftas un cīnīties ar klimata pārmaiņām, raksta The Daily Mail.

EK transporta komisārs Sīms Kallass uzsvēris, ka tradicionālās degvielas auto aizstāšana ar videi draudzīgākiem ļaus samazināt oglekļa emisijas vidē par 60%. Tādēļ līdz 2030. gadam benzīna un dīzeļa auto skaits Eiropas pilsētās jāsamazina uz pusi, bet līdz 2050. gadam tie jāizskauž pilnībā.

Taču Lielbritānija jau paziņojusi, ka to neakceptē. «Tas ir labi, ka Eiropas Savienība izvirza augstus mērķus oglekļa izmešu samazināšanai, taču tai nevajadzētu jaukties procesā, kā to īsteno katra pilsēta,» Lielbritānijas transporta ministru Normanu Beikeru citējis BBC.

Arī Britu Autovadītāju asociācija plānu kritizējusi, saucot to par nesaprātīgu pārvietošanās ierobežojumu. «Ja viņš [S. Kallass] grib visus novest līdz pilnīgam nekustīgumam un iegrūst jaunos viduslaikos, tad viņš ir uz pareizā ceļa,» asociācijas pārstāvis Hjū Bleidons norādījis The Daily Telegraph.

Pirmdien pieņemtā stratēģija paredz regulēt arī citas ar transportu saistītas nozares, tādējādi līdz 2050. gadam palielinot mobilitāti, samazinot videi nodarīto kaitējumu un sekmējot izaugsmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits